Piešťanské výrobky získali Značku kvality SK GOLD

  • Spravodajstvo
  • 29. januára 2013, 13:46
  • Autor:MsÚ/red(j)


V rámci medzinárodného veľtrhu Danubius Gastro, ktorý sa uskutočnil na výstavisku Incheba spoločne s veľtrhom cestovného ruchu ITF Slovakiatour, sa udeľovali významné ocenenia kvality. Najvyššie ohodnotenie, Značku kvality SK GOLD, získali aj piešťanské výrobky.

Tento rok ocenenie Značka kvality získalo celkovo 21 výrobcov. Štátny tajomník MPRV SR Štefan Adam prvý raz odovzdal aj ocenenie Značka kvality SK GOLD, a to desiatim výrobcom za 36 produktov s nadštandardnými kvalitatívnymi vlastnosťami. „Verím, že v budúcnosti bude pribúdať oveľa viac potravín označených práve logom Značka kvality SK a Značka kvality SK GOLD, ktoré reprezentujú slovenskú kvalitu a súčasne aj pôvod, čím spotrebiteľom dávajú jasnú informáciu a odlišujú sa tak od ostatných výrobkov na pultoch našich predajní,“ skonštatoval štátny tajomník MPRV SR Štefan Adam.

Značku kvality SK GOLD získal aj piešťanský výrobca Laguna Centrum s.r.o. Značku kvality SK GOLD budú niesť známe piškoty, Marina keks, kakaový keks Indián, kúpeľné oblátky lieskovoorieškové, kúpeľné oblátky čokoládové, trojhránky Regia orieškovo kakaové a Vianočné oblátky.

Už od roku 2004 Značka kvality SK predstavuje garanciu najvyššej kvality poľnohospodárskeho a potravinárskeho výrobku. Spotrebiteľa informuje o tom, že každý výrobok s logom značky splnil požiadavky stanovené zásadami na posudzovanie a udeľovanie značky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel