Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 28. januára 2013, 15:21
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Regiónom sa preháňa chrípka a ľudia sa lámu na ľade
Sneh, ľad, chrípka, zlomeniny z pošmyknutia – to všetko sa prehnalo naším regiónom. Ortopédom a chirurgom opäť narobili vrásky na čelách úrazy na chodníkoch a cestách a rodičom zasa chrípka a chrípke podobné nemoci ich detí. Tie zatvorili aj brány piešťanských predškolských zariadení. Chrípka vyčíňala aj vo Vrbovom. Zdá sa, že tam išla „cez žalúdok“. 
Do Auparku zadarmo autom iba na otočku

Už budúci týždeň budú musieť návštevníci piešťanského Auparku zaplatiť za parkovanie. Päťdesiat centov za vstup vydajú z peňaženiek všetci bez výnimiek. Spoplatnenie parkovania v obchodnom centre Aupark vyvolalo veľkú vlnu nevôle. V internetových diskusiách sa objavovali hlavne názory, že namiesto desiatich minút bez platenia, by Aupark mohol vyjsť v ústrety ľuďom a dobu predĺžiť aspoň na jednu hodinu. K  spoplatneniu parkovania v obchodnom centre sa vraciame na stránkach Piešťanského týždňa  v rozsiahlej téme. 
Obloha nad piešťanským letiskom ožíva

Tridsať cargo letov a päť charterových letov pre nemeckých klientov sa má uskutočniť v priebehu tohto roka. Akciová spoločnosť Letisko Piešťany by si tak mala výrazne finančne polepšiť.
Hotelieri: Máme najvyššiu daň za ubytovanie na Slovensku!

Piešťanskí poslanci zvýšili poplatok za ubytovanie. Z pôvodného eura na deň daň zvýšili na sumu 1,10 eur. Miestni hotelieri sa vyjadrili pre Piešťanský týždeň, čo v ich zariadení takéto zvýšenie dane môže spôsobiť. 
Potulky po krajine s komunistickou hviezdou na Budhovom chráme

Miloslava Lábera ľudia poznajú pod menom Whisky a skôr ako speváka než svetobežníka. Túla sa chodníčkami všetkých piatich kontinentov sveta, len Indiu navštívil trinásťkrát. Nie sú to však chodníčky vychytených turististických destinácií. Odmenou sú mu objavy v podobe nádherných hôr a robinsonovských pláží, na ktorých nestretol ani Piatka. Tak ako Vietname, z ktorého sa vrátil pred niekoľkými týždňami.
Jarmila Staneková je prvou dámou piešťanského AkSenu

AkSen je skratka, ktorá vystihuje aktívneho seniora. Je to nezisková organizácia, ktorá ponúka priestor na pomoc aj sebarealizáciu pre seniorov nad päťdesiat rokov. Ľudia z AkSenu sa snažia vytiahnuť starších, často osamelých dôchodcov z ich domácností medzi ľudí a zaujať ich činnosťami, ktoré doteraz nerobili. Pomáhajú aj nezamestnaným, pre ktorých vytvorili trh práce, sociálne slabým ponúkajú burzu pomoci. Zanietenou „aksenáčkou“, ktorá sa z Bratislavy presťahovala nazad do rodičovského domu v Piešťanoch je Jarmila Staneková.
Piešťanské Čajky porazili majsterky Maďarska

Piešťanské Čajky odohrali v sobotu podvečer prvý zápas nadnárodnej slovensko-maďarskej ligy. Na palubovke v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina sa stretli s úradujúcimi majsterkami Maďarska, hráčkami Hat-Agro Uni Györ. Po jednom z najnáročnejších stretnutí piešťanských basketbalistiek sa tešili z víťazstva práve Čajky z Piešťan – 77:72.
Vrábel a Michalec obsadili prvé miesto na snehovej rally

Piešťanskí rally pretekári Tomáš Vrábel a Pavol Michalec začali novú sezónu v sobotu 26. januára pod Tatrami na rally Dobšíná. Podujatie je jedinečné tým, že sa jazdí na snehu a závodníci môžu používať špeciálne pneumatiky s hrotmi. Piešťancom sa na tohtoročých úvodných pretekoch veľmi darilo a vo svojej kategórii obsadili prvé miesto a v celkovom hodnotení skončili sedemnásti v konkurencii 95 štartujúcich. Za sebou mali autá ako Subaru Impreza WRX, Mitsubishi Lancer Evo alebo Ford Escort Cosworth, ktoré majú oproti autu Piešťancov trojnásobný výkon.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea