Varujú pred snehovými jazykmi, silným vetrom aj povodňou

  • Spravodajstvo
  • 25. januára 2013, 10:09
  • Autor:sita/red(i)

Slovensko dnes potrápi silný vietor, môžu vznikať snehové jazyky a záveje, na východe Slovenska dokonca hrozí povodeň. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal niekoľko výstrah. Meteorologická výstraha druhého stupňa pred silným vetrom platí pre juhovýchod Slovenska až do večerných hodín.

Meteorológovia tu očakávajú silný vietor, ktorý môže dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 22 až 28 m/s. Výstraha prvého stupňa platí pre Bratislavský, Trenčiansky, Nitriansky a Trnavský kraj.
Vietor tu môže dosiahnuť rýchlosť 17 až 22 m/s. Snehové jazyky a záveje sa môžu tvoriť na celom území Slovenska. Zvýšiť svoju pozornosť by preto podľa meteorológov mali najmä vodiči. SHMÚ naďalej upozorňuje aj na riziko povodne v okrese Michalovce.
"Na tokoch je naďalej predpoklad mierneho vzostupu vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity z dotekania z ukrajinskej časti povodia," varuje SHMÚ.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda