Mesto žiada na vzdelávanie seniorov 120-tisíc eur

  • Spravodajstvo
  • 25. januára 2013, 09:27
  • Autor:vd

Piešťany sa v posledných rokoch radia medzi obľúbené lokality, kde dožívajú svoj život seniori. Aby ich život nebol jednotvárny a aby sa tu cítili bezpečne aj chorí a osamelí ľudia, mesto žiada od ministerstiev prostriedky na projekty vo výške viac ako 120-tisíc eur. Ďalších 35-tisíc chce použiť na prehĺbenie vzťahov s partnerskými Luhačovicami.

Piešťanci teda žiadajú o grant pre projekt, ktorý má zabezpečiť aktívnu starobu našich seniorov. Predstavila ho vedúca referátu stratégie Mestského úradu (MsÚ) v Piešťanoch Jana Hlaváčová: „Reagovali sme na tému Európskej komisie, ktorá vyhlásila rok aktívneho starnutia.
Žiadosť o grant sme podali na schválenie ministerstvu školstva ešte v októbri minulého roka. Žiadame v nej o nenávratný príspevok vo výške 120 234 eur.“ Ak ministerstvo žiadosť schváli, 130 aktívni ľudia nad päťdesiat rokov môžu využívať viac ako rok šesť vzdelávacích programov. „Vyberú si z ponuky spoločenských, občianskych, počítačových a jazykových vzdelávacích programov.“ V projekte je naplánovaných pre seniorov osem kurzov.
Môžu získať základy finančnej a právnej orientácie, orientáciu v systéme verejnej správy, absolvovať počítačový kurz pre začiatočníkov a pokročilých, dozvedieť sa o aktívnom rozvoji osobnosti seniorov. Prehĺbiť si znalosti anglického jazyka, naučiť sa vitálne a zdravo žiť, oddychovať a relaxovať pri muzikoterapii a spoločenských tancoch, venovať sa vyšívaniu, paličkovaniu, háčkovaniu, štrikovaniu a záhradkárstvu.

Ďalšie podrobnosti sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín