TRNAVA: Radnica rieši, kam s tradičným jarmokom

  • Spravodajstvo
  • 24. januára 2013, 15:43
  • Autor:sita

Z mapy Trnavského jarmoku organizátori v tomto roku pravdepodobne vyškrtnú Hlavnú ulicu aj parkovisko pri futbalovom štadióne. Hlavná ulica, kde bývajú každoročne stánky remeselníkov, má byť v septembri rozkopaná. Parkovisko, tradičné miesto stánkov s občerstvením, samospráva predala investorovi, ktorý tam chce stavať. Predaný je aj priestor štadióna, na ktorom stávali kolotoče a ďalšie technické atrakcie. Jarmok sa v Trnave koná vždy v septembri a patrí k najväčším na Slovensku.

Organizačný štáb jarmoku podľa hovorcu radnice Pavla Tomašoviča už hľadá nové možnosti na umiestnenie stánkov. Jarmok podľa neho v každom prípade bude, aj keď možno v obmedzenom rozsahu. ,,Miesto konania jarmoku bude závisieť od zmluvy, ktorú vedenie mesta podpíše s dodávateľom prác na obnove verejných priestorov Hlavnej ulice a od jeho harmonogramu. Čo sa týka parkoviska pri štadióne, zatiaľ nevieme, či ho nový majiteľ v termíne jarmoku bude potrebovať pre svoje účely,“ vysvetlil Tomašovič. Ak by bolo potrebné počet stánkov z priestorových dôvodov redukovať, tak by to bolo na úkor stánkov s bežným spotrebným tovarom. Remeselníkov a stánky s občerstvením by radnica v takomto prípade neobmedzovala.

Na jarmok do Trnavy chodí svoj tovar ponúkať približne 380 komerčných predajcov a 180 remeselníkov, viac sa ich do centra mesta nezmestí. Jarmok je pre samosprávu ziskovou záležitosťou, do rezervného fondu mesta prináša 30- až 50-tisíc eur ročne. Jarmoky majú v Trnave stáročnú tradíciu, nikto si netrúfa povedať, koľko sa ich už v meste organizovalo. Po roku 1989 sa jarmok nekonal len jediný raz.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav