Z Popradu odchádzali „havrani“ s troma bodmi

  • Hokej / Šport
  • 23. januára 2013, 08:29
  • Autor:sita(m)

V 41. kole slovenskej hokejovej extraligy cestovali hokejisti ŠHK 37 Piešťany do Popradu. Spod Tatier si zásluhou Melichárka, Mertela, Peška a Salijiho odniesli domov tri body, vyhrali 4:3.

Piešťanom na prvý gól stačilo len dvanásť sekúnd: Nemec priťukol Melichárkovi a Slipčenko kapituloval hneď z prvej strely – 0:1. Popradčania odpovedali aktívnou celoplošnou hrou, utvorili si tlak a po Jáchymovej strele v 13. min Vaic vyrovnal. Hostia si však vrátili požičané späť a Mertelom ešte pred prvou prestávkou privodili vedenie na svoju stranu.
Aj v prostrednej časti boli aktívnejší Popradčania, no stroskotávali na dobre organizovanej obrane hostí. V 22. min pohrozil Hvila, vzápätí Tomas nastrelil žŕdku. Poprad sa nenadýchol ani v presilovkách. Naopak v oslabení inkasoval, keď Drgoň "namazal" do dobrej pozície Peškovi – 1:3. Domácich nepodarený priebeh hry frustroval a do konca druhej tretiny sa hráči len trápili. Letargia "bielo-modrých" vyústila ešte v Salijiho štvrtú "trefu" a v prestávke mal domáci tréner Jančuška o čom rozmýšľať.
V snahe zvrátiť nepriaznivý vývoj stretnutia sa podarilo streliť druhý gól v 47. min Hvilovi. Piešťany kontrolovali duel až do 57. min, keď ich po zbytočných vylúčeniach arbitri poslali do oslabenia o dvoch hráčov. Dvojnásobnú presilu na kontaktný gól zužitkoval v 58. min Vandas. Poprad stavil všetko na jednu kartu, skúsil si aj hru bez brankára, ale nestihol už vyrovnať.
Milan Klement (tréner Piešťan): "Prvý gól sme dali tak skoro, že sme s kolegami ani nestačili dôjsť na striedačku. Poprad bol však potom lepším mužstvom. Až keď sme strelili tretí gól, začali sme dominovať. Tlak domácich v tretej časti sme až na záverečné oslabenie ustáli.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava