PFK Piešťany v príprave proti Trnave a Ludinciam

  • Šport / Futbal
  • 23. januára 2013, 08:57
  • Autor:jv/ms

V uplynulom týždni odohralo piešťanské futbalové A-mužstvo úvodné dva prípravné zápasy pred odvetnou časťou tretej ligy, skupina západ. Hneď v úvodom z nich, vo štvrtok 17. januára, si zmerali sily s prvoligovým Spartakom Trnava, ktorý bol v Piešťanoch na sústredení. So Spartakovcami prehrali hráči PFK 1:3. Už o dva dni sa na piešťanskej umelej tráve predstavil Družstevník Veľké Ludince. Zápas vyhrali domáci 3:2. Tréner PFK Michal Krajčovič spolu s asistentom Szilárdom Petényim vyskúšal hneď niekoľko nových tvárí.

Duel so Spartakom ovplyvnili zlé poveternostné podmienky – v úvode namrznutý terén, ku ktorému sa po polhodine pridalo husté sneženie. Napriek tomu videla približne stovka divákov nádherné góly. Prvý polčas sa niesol hlavne v znamení corgoňligistov z Trnavy. Už v piatej minúte ďalekonosnou strelou z 30 metrov otvoril skóre Čarnota – 0:1. O desať minút si v šestnástke spracoval loptu na prsiach Lietava a nekompromisne zvýšil – 0:2. Potom sa vyznamenal piešťanský brankár Hodulík pri zakončeniach Lietavu a Čarnotu.
Domáci sa dostali k slovu v 35. min, keď priamy kop zahral Valla na hlavu Galbu a bolo 1:2. Päť minút pred prestávkou sa do úniku dostal Lietava a aj napriek enormnej snahe Vallu vybehnutého Hodulíka dokázal prelobovať – 1:3. V druhom polčase sa hra odvíjala zväčša medzi šestnástkami a niekoľko zakončení vyriešili brankári.
O zápase s V. Ludincami si prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav