Železnice vyhlásili druhý stupeň zimných opatrení

  • Spravodajstvo
  • 18. januára 2013, 12:31
  • Autor:sita/red(i)

Železnice Slovenskej republiky vyhlásili druhý stupeň zimných opatrení. Niektoré vlaky stoja pred Bratislavou, niektoré odklonili na Raču a Vinohrady. Meškanie vlakov sa pohybuje aktuálne v rozmedzí 60 až 180 minút.

"Od skorého rána komplikuje situáciu predovšetkým na Bratislavskej hlavnej stanici silný vietor, ktorý nám zafúkava výhybky, tvoria sa záveje a navyše je tam zlá viditeľnosť," uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková. ŽSR nasadili všetku dostupnú techniku aj ľudí, ktorí neustále pracujú na sprejazdnení dopravnej cesty a čistení výhybiek.
Premávka v smere Bratislava – Dunajská Streda je bez obmedzení, zatiaľ tieto vlaky normálne prichádzajú a odchádzajú z Hlavnej stanice v Bratislave, povedala Pavlíková.
Všetky rýchliky rady 600, 800, IC vlaky a tranzitujúce EC vlaky budú vypravené z Bratislavy – Hlavnej stanice. Odporúčame cestujúcim využiť pri ceste do Viedne vlaky cez železničnú stanicu Bratislava Petržalka, uviedla riaditeľka Odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Slavomíra Šubrtová. Cestovné lístky ZSSK sú uznávané aj na vlaky RegioJet v úseku Bratislava – Hlavná stanica – Bratislava Nové Mesto a späť.
Náhradná autobusová doprava nie je v tejto situácii riešením, keďže aj na cestách je situácia veľmi komplikovaná. "Podľa prognóz predpokladáme, že okolo obeda by sa mala poveternostná situácia zlepšiť a vietor ustať," dodala Pavlíková. Cestujúci v uzlových staniciach boli prostredníctvom staničných rozhlasov o situácii vyrozumení, takže mali možnosť zvážiť svoje cestovanie.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav