Starostovia plesať nebudú, zrušili im zábavu

  • Spravodajstvo
  • 18. januára 2013, 12:27
  • Autor:(sita/red)

Primátori a starostovia zo Združenia miest a obcí regiónu Jaslovské Bohunice si na spoločnom Richtárskom plese v tomto roku nezatancujú. Týždeň pred jeho konaním vedenie združenia rozhodlo o zrušení tradičného plesu. Dôvodom bolo málo predaných vstupeniek.

Podľa zastupujúceho predsedu regionálneho Združenia miest a obcí Rema Cicutta za slabým predajom vstupeniek je krátke fašiangové obdobie a množstvo mestských, obecných, školských a ďalších plesov, na ktoré starostov a primátorov pozývajú.
"Nedá sa povedať, že by o Richtársky ples nemali starostovia záujem, ale nemajú naň čas,“ vysvetlil Cicutto, ktorý je zároveň primátorom Piešťan. Vlastný ples organizuje z členských miest a obcí napríklad Trnava, ale aj dediny Cífer, Voderady a mnohé ďalšie. 

Richtársky ples má za sebou dvadsať ročníkov, ten tohtoročný sa mal konať v Maduniciach 25. januára. Organizovanie takéhoto podujatia má podľa Cicutta význam len vtedy, ak sa dokáže samofinancovať. Ak by združenie samospráv trvalo na konaní plesu aj pri slabom predaji vstupeniek, stratu by muselo vykryť z iných zdrojov.
Združenie miest a obcí regiónu Jaslovské Bohunice združuje približne 170 miest a obcí a patrí k najväčším regionálnym združeniam samospráv na Slovensku.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava