Malých rybárov vybrali do reprezentácie Slovenska

  • Spravodajstvo
  • 17. januára 2013, 08:48
  • Autor:vd

PIEŠŤANY/VRBOVÉ/VEĽKÉ KOSTOĽANY – Malí rybári z detských rybárskych krúžkov (DRK)pôsobiacich na základných školách v Piešťanoch, vo Vrbovom i Veľkých Kostoľanoch majú za sebou doposiaľ najúspešnejší rok. Medailová žatva inšpiruje a motivuje. Troch najlepších zaradili do reprezentácie Slovenska. Informoval nás o tom vedúci DRK Jaroslav Heler z Piešťan.

Ryby sa dajú chytať rôznymi spôsobmi. Aký majú deti najradšej?
–    Medzi najobľúbenejšie patrí prívlač. Veľký záujem majú aj o lov rýb na feeder, plávanú a muchu. No prívlač stále dominuje. Svedčí o tom aj fakt, že náš člen rybárskeho krúžku Lukáš Lesay z Veľkých Kostolian obsadil na Majstrovstvách Českej republiky v prívlači druhé miesto, keď jeden z dvoch pretekov vyhral a v ďalšom bol druhý. Jeho striebro považujem za najväčší úspech nášho rybárskeho krúžku.

Spomínali ste, že starší pretekári motivujú mladších, ako je to s menšími rybármi?
–    Mladší nás potešili na viacerých pretekoch. Minulý rok stáli až 24 krát na stupni víťazov. Najviac sa darilo desať ročnému Martinovi Zemkovi z Vrbového. Martin je majstrom Slovenska v prívlači, striebro získal na Majstrovstvách Slovenska v love rýb na feeder a tiež v pretekoch na plávanú v Galante. Zlatú medailu získal aj v prívlači na súťaži  Dni ostrieža v Trnave a tretiu priečku obsadil v Pieštanskom pohári v love na feeder.  Ďalším úspešným malým rybárom je Mathias Molnár z Piešťan, ktorý po druhom mieste na Majstrovstvách Slovenska v prívlači bodoval aj na Browning cupe. Tam získal tretie miesto v technike lovu rýb na feeder a táto disciplína mu zabezpečila aj  víťazstvo v Piešťanskom pohári.

Pozrite si fotogalériu, nájdete tam aj našich reprezentantov v rybolove.
O ďalších úspechoch malých rybárov sa dozviete z aktuálneho vydania Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava