V Thermii Palace sa môžete cítiť ako na Titanicu

  • Spravodajstvo
  • 16. januára 2013, 10:28
  • Autor:

Čo majú spoločné legendárny parník a piešťanský päťhviezdičkový hotel? Titanic postavili v roku 1912 a v tom istom roku sa splnil sen zakladateľa kúpeľov Ľudovíta Wintera a svetlo sveta uzrela Thermia Palace. Sto rokov však nie vždy je sto rokov – kým legendárne plavidlo išlo ku dnu po pár dňoch plavby, hotel si zachováva svoju šarmantnú majestátnosť dodnes. A môžu vám tu naservírovať to isté menu, aké mali pasažieri prvej triedy na Titanicu v onen osudný deň jeho potopenia.

Po prvýkrát servírovali toto menu v Thermii Palace počas silvestrovskej večere minulého roka ako gurmánsku bodku za oslavami storočnice hotela. Stoosemdesiat hostí si pochutnalo hneď na ôsmich chodoch. Ako prvý im servírovali kanapku á l‘Amiral, po nej prišla na rad paštéta Fole Gras v cestíčku a po nej Consommé Olga. Potom už hostia dostali na stôl jedlá so zrozumiteľnejšími pomenovaniami: dusený losos s mušelínovou omáčkou so špargľovým šalátom a Champagne-šafranovou viniarette, hovädzie filety Mignon Lill, punč Ro-maine a glazované kačacie prsia kalvadosom s jablkovou omáčkou. Finále patrilo čokoládou maľovaným banánikom s francúzskym vanilkovým krémom.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel