Piešťanské Čajky postúpili do nadnárodnej súťaže

  • Šport / Basketbal
  • 16. januára 2013, 13:22
  • Autor:ms

Dve prehry s Ružomberkom a Spišskou Novou Vsou v závere predošlého kalendárneho roka určili Piešťanským Čajkám jasný cieľ. Triumfovať v poslednom zápase základnej časti v Košiciach. Vzhľadom na to, že nešlo o Good Angels, ale o Casso-viu, malo ísť o víťazstvo z kategórie povinných. Basketbalistky z kúpeľného mesta situáciu zvládli bez väčších problémov a po výhre 72:49 sa môžu tešiť na atraktívne zápasy proti štyrom maďarským klubom. Ako štvrtý tím v extralige sa totiž dostali do nadnárodnej maďarsko-slovenskej súťaže.

„Pre nás to bol predovšetkým psychicky náročný zápas. Vedeli sme, že musíme vyhrať, a v takých situáciách niekedy vyvinie tím na seba prehnaný tlak,“ povedal tréner Piešťaniek Martin Pospíšil a dodal: „Našťastie, zvládli sme to a po dobrom úvode sme mali víťazstvo po celý čas vo svojich rukách, aj keď sme sa nevyhli slabším momentom, ktoré by sa nám proti silnejším družstvám mohli vypomstiť.“
Definitíva istoty miestenky v prvej štvorke znamená pre Čajky veľký výdych. Po skvelom štarte ich tempo v poslednom období opadlo a v tabuľke piata Spišská Nová Ves zaznamenala rovnaký počet víťazstiev. Možnosť zmerať si sily so zahraničnými klubmi berú Piešťany ako veľkú udalosť. Zásluhou konfrontácie so Šopronom a Györom možno hovoriť o akejsi malej Eurolige, ktorú si budú môcť Čajky vyskúšať na vlastnej koži.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel