Potomkovia Winterovcov sa zúčastnia na jubilejných oslavách

  • Spravodajstvo
  • 15. januára 2013, 08:39
  • Autor:ip

Piešťany čakajú oslavy a séria podujatí, ktoré budú venované 900. výročiu prvej písomnej zmienky o meste. Hlavné oslavy tohto významného jubilea sa budú konať v dvoch termínoch – prvý na prelome mesiacov máj – jún, druhý počas Victorie Regie v septembri.

Súčasťou osláv jubilea bude tradičné otvorenie letnej kúpeľnej sezóny, naplánované na 1. júna. Na jubilejných slávnostiach by sa mali zúčastniť aj potomkovia rodu Winterovcov. Podľa D. Moretovej radnica má už potvrdenú účasť rodiny z Austrálie, USA, Nemecka či  Francúzska.
Piešťanská spoločnosť Re Public pripravila k jubileu špeciálne logo, ktoré bude súčasťou výzdoby mesta a bude sprevádzať oslavy do konca roka. Predstavuje spleť vĺn, ktoré symbolizujú tok a dynamiku rieky Váh bytostne zviazanej  s týmto územím.
Vybrali sme z článku o akciách, ktoré sa chystajú k oslavám 900. výročia. Čítajte viac v najnovšom Piešťanskom týždni číslo 3.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava