Na cestách je všetka dostupná technika na odhŕňanie snehu

  • Spravodajstvo
  • 14. januára 2013, 13:59
  • Autor:sita/red

Cesty v Trnavskom samosprávnom kraji sú napriek hustému dopoludňajšiemu sneženiu zjazdné. Na cestách I. triedy sa nachádza kašovitá vrstva snehu do troch centimetrov, na cestách II. a III. triedy do päť centimetrov. V teréne je 52 posýpacích áut s radlicami, na cesty vyšlo aj ďalších osem nákladných áut s pluhmi a 12 traktorov s radlicami, ktoré boli zabezpečené dodávateľsky.

Už ráno podľa Ivana  Krajčoviča z úradu TTSK rokoval krízový štáb, ktorý sa osobitne zaoberal situáciou na štátnej ceste I/51 Senica – Trnava a na horskom priechode Biela hora. Všetkých dvanásť stredísk Správy a údržby ciest TTSK má venovať prednostnú pozornosť zjazdnosti hlavných ciest tak, aby bola zabezpečená bezproblémová doprava ľudí a zásobovanie obyvateľstva.
Cestári v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) zabezpečujú zjazdnosť približne 1 870 kilometrov ciest, z toho 263 km ciest I. triedy na objednávku Slovenskej správy ciest. Správa a údržba ciest TTSK má k dispozícii 43 vlastných a deväť zmluvne zabezpečených sypačov s radlicou. Z operačného plánu zimnej údržby vyplýva, že cestári majú k dispozícii 256 zamestnancov, vrátane riadiacich pracovníkov. Na zimu majú zabezpečených viac ako 6 000 ton posypových materiálov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav