Pri poliklinike sa už dá bez problémov zaparkovať

  • Spravodajstvo
  • 11. januára 2013, 08:28
  • Autor:sita/red(i)

Na parkovisku pri poliklinike v Trnave možno konečne bez problémov zaparkovať. Informačné tabule tam dnes dopoludnia hlásili 40 až 50 voľných miest. Vlani tu vodiči v dopoludňajších hodinách hľadali voľné miesto len ťažko. Voľných miest je dostatok po tom, ako radnica v decembri parkovisko vybavila závorovým systémom.

Primátor Trnavy Vladimír Butko sľuboval pred komunálnymi voľbami bezproblémové parkovanie pri mestskej poliklinike a pred nemocnicou. Parkovanie pri poliklinike už môže zaradiť medzi splnené sľuby. Spoplatnenie označil za korektný spôsob vyriešenia problému s nedostatkom parkovacích miest v tejto lokalite.
"Ak príde pacient alebo rodinný príslušník ráno o siedmej, parkuje zadarmo. Platí sa až od ôsmej, ale prvá hodina je tiež zadarmo. Za druhú hodinu zaplatí 20 centov, za ďalšiu 50. Do jedenástej hodiny vodič parkuje za 70 centov,“ skonštatoval Butko. Zámerom spoplatnenia tohto parkoviska nebol podľa primátora biznis, ale umožniť pohodlné parkovanie tomu, kto tu parkovať potrebuje.
Trnava od 1. októbra minulého roku spoplatnila parkovanie nielen v centre, ale aj na niektorých parkoviskách mimo centra. Odvtedy je v spoplatnených častiach viditeľne viac voľných miest na parkovanie. Parkovisko pri poliklinike spoplatnili až koncom minulého roka, pretože radnica čakala na dodávku závorového systému.
Pôvodná jednoeurová daň za vjazd do centra mesta prinášala samospráve viac ako 500-tisíc eur ročne, od nového systému spoplatnenia očakáva radnica príjem nad 600-tisíc eur ročne.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard