NŠO neprekvapilo, že odbory sú proti štrajku cez maturity

  • Spravodajstvo
  • 11. januára 2013, 08:15
  • Autor:sita/red(i)

Šéfa Nových školských odborov Ľudovíta Sebelédiho neprekvapil postoj najväčšieho školského odborového zväzu, ktorý nepodporil ich návrh na štrajk počas testovania deviatakov a písomných maturít. Naďalej však bude pokračovať v získavaní podpory učiteľov pre vyhlásenie ostrého štrajku na 13. marca.

"Nie som sklamaný, pretože som ani iné nečakal. My sme vedeli, že to vyjadrenie bude také, že sa budú snažiť ďalej rokovať," zareagoval Sebelédi na rozhodnutie štrajkového výboru. Na ich rozhodnutí však tento postoj nič nemení. "K celej situácii môžem povedať len jediné. Je dobré, že vznikli Nové školské odbory," dodal. Pri štrajku je podľa neho dôležité vytýčiť si správne ciele, určiť správny termín a potom vytrvať. 
Nové školské odbory sa snažia získať podporu aspoň 50 percent učiteľov pre vyhlásenie jednodňového ostrého štrajku na 13. marca, keď deviatakov čaká testovanie a maturantov písomné skúšky z cudzích jazykov. Vedenie najväčšieho Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku považuje ich postup za neadekvátny. Svojim členom odporučilo zvážiť účasť na takomto štrajku. "Pretože my nechceme ohrozovať deti a ohrozovať rodičov, lebo vieme, že nás v našom štrajku podporili," povedal po rokovaní odborársky šéf Pavel Ondek.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel