Najskôr žiadali parkovacie miesta, teraz sa výstavby boja

  • Spravodajstvo
  • 11. januára 2013, 10:09
  • Autor:sita/red(i)

Zámer postaviť na sídlisku Na hlinách parkovací dom sa obyvateľom okolitých bytových domov nepozdáva. Obávajú sa koncentrácie dopravy na jedno miesto a zhoršenia kvality bývania. Pred piatimi rokmi pritom 1 100 ľudí z tejto lokality podpísalo petíciu za riešenie problematiky parkovania.

Mestské zastupiteľstvo vtedy uložilo mestskému úradu ,,vytvoriť podmienky na výstavbu parkovacích domov.“ Radnici sa vlani ozval investor, ktorý chce parkovací dom postaviť.
Parkovací dom má stáť na mieste, ktoré je v terajšom územnom pláne vedené ako parková zeleň. Investor plánuje využiť svahovitý terén na umiestnenie viacpodlažného parkovacieho domu, v ktorom má byť 96 garáží a 166 parkovacích miest. Časť rovnej strechy má byť pokrytá zeleňou, zelené majú byť aj vonkajšie steny budovy. Investor by namiesto starého ihriska postavil nové, multifunkčné. Ľudia bývajúci v blízkosti sú proti.
„Je to megalomanský projekt, ktorý znepríjemní život obyvateľom,“ povedal na verejnom prerokovaní návrhu na zmenu územného plánu Anton Kollár. Podľa neho by stačil podstatne menší parkovací dom. Ďalší obyvatelia sa boja, že zákutia pri parkovacom dome pritiahnu asociálov. Hlavný architekt mesta Milan Horák povedal, že podľa starej normy chýbalo v tejto lokalite 800 parkovacích miest, podľa novej, ktorá platí od minulého roka, je situácia ešte horšia.
Práve z tejto lokality má radnica najviac sťažností na parkovanie. Podľa štúdie mestského úradu spred piatich rokov by na zlepšenie situácie s parkovaním potrebovalo sídlisko Na hlinách tri parkovacie domy s kapacitou 660 státí. Verejnosť môže svoje pripomienky k projektu parkovacieho domu adresovať Obvodnému úradu životného prostredia v Trnave.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj