Do kruhu vstúpili i tatéri z Piešťan a Trnavy

  • Spravodajstvo
  • 11. januára 2013, 10:28
  • Autor:ip

Na úplnom začiatku ho inšpirovala a vnukla zaujímavú myšlienku klientka. Vzápätí z toho vznikol happening, ktorého symbolom sa stal kruh – znak kolobehu života, súdržnosti rodiny, priateľstva a ochoty pomáhať. Znojemský tatér Ondřej Konupčík známy aj ako Ondrash založil tradíciu, ktorou chcel nezištne pomôcť ľuďom v núdzi či v ťažkej životnej a zdravotnej situácii.

Koncom roka 2012 zorganizoval už tretie pokračovanie akcie s názvom ZKruhu. Medzi pozvanými boli dvaja tatéri z Piešťan a Trnavy.
Tretí ročník organizátori ZKruhu venovali Fondu ohrozených detí. Pod ihlu sa dostalo až 180 ľudí a na podujatie sa prišlo pozrieť ďalších štyridsať. Ondrash vyzbieral čiastku 162-tisíc Kč. Okrem fondu sumu 20-tisíc venoval znojemskému súboru Bum Bum, ktorý pracuje s deťmi, ktoré majú slabé a stredné mentálne postihnutie.

„Tretie pokračovanie prišli podporiť dvaja slovenskí velikáni Dano Dubay a Špendlo. Čo sa týka výberu tatérov, snažím sa vždy osloviť tých, ktorých si vážim a verím, že chápu základnú myšlienku rozširovať kruhy a pomáhať svojou kreativitou,“ uviedol Ondrash.
Za desať hodín s tetovacím strojčekom Piešťanec Daniel Dubay kruhmi ozdobil jedenásť dobrovoľníkov. Väčšinu z kruhov robil podľa momentálneho nápadu – free hand (nakreslené priamo na telo, nie podľa odtlačku, pozn. red.).
O tejto akcii si viac prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav