Hasiči už vyrážajú na zásahy z miliónovej stanice

  • Spravodajstvo
  • 9. januára 2013, 09:17
  • Autor:V. Dusíková (m)

Piešťanskí hasiči už vyrážajú k zásahom z nových garáží. Po roku kompletnej rekonštrukcie a nadstavby hasičskej stanice sa do moderných priestorov presťahoval aj okresný riaditeľ. A tak všetko, čo súvisí s hasičmi, sa nachádza pod jednou strechou na Dopravnej ulici neďaleko železničnej stanice. Rekonštrukcia, rozšírenie a modernizácia existujúcich zariadení vyšla na viac ako milión eur. Až 85 percent z toho uhradí Európsky fond regionálneho rozvoja, zvyšok je zo štátneho rozpočtu.

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Piešťanoch majú k dispozícii luxusné priestory, len zariadenie im ostalo staršie. Zaujali nás aj dve nové kĺzačky ako v rozprávke o dráčikovi. Ak ich napríklad zavolajú z krajského operačného strediska na nočný zásah, vybehnú zo spální, skočia na kovové stĺpy a doslova vhupnú do čižiem, nohavíc a kabátov.
„Z nových priestorov máme naozaj radosť, dosiahli v plnom slova zmysle stanovený štandard vybavenosti hasičskej stanice v sídle okresného riaditeľstva,“ tešil sa krátko po presťahovaní z Krajinskej cesty na Dopravnú ulicu okresný riaditeľ Peter Galbo. Jeho kolegovia nám poukazovali všetky nové priestory. A tak sme nazreli do miestností, kde vykonávajú odborné práce, do ohlasovne požiarov, do garáží, umyvárne, sušiarne i práčovne zásahových odevov aj obuvi, spustili sa po širokej tyči – hasičskom sklze – z prvého poschodia rovno šatne, kde hasiči doslova vhupnú do obuvi a záchranárskych odevov. Prilby majú poukladané na polici ako dobrá gazdiná kompóty – jednu vedľa druhej.
Viac o tejto téme nájdete v aktuálnom čísle Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila