Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 7. januára 2013, 14:09
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Piešťanský výskumný ústav sa dal dohromady s trnavskou automobilkou
Tesne pred koncom roka sa podarilo Centru výskumu rastlinnej výroby (CVRV) v Piešťanoch podpísať významnú zmluvu s PSA Peugeot Citroën. Jedná sa o spracovanie biomasy z plochy 40 hektárov, ktoré poskytne trnavská automobilka. O projekte sa Piešťanský týždeň zhováral s riaditeľom ústavu Jánom Kraicom.
Poslanci budú voliť nového hlavného kontrolóra

Mestskí poslanci budú rozhodovať o tom, kto bude nasledovných šesť rokov kontrolovať hospodárenie radnice a mestských organizácií. Voľba hlavného kontrolóra Piešťan naplánovali na koniec januára. Záujemcovia o tento post môžu prihlášky posielať do polovice tohto mesiaca.
Hasiči už vyrážajú na zásahy z miliónovej stanice

Piešťanskí hasiči už vyrážajú k zásahom z nových garáží. Po roku kompletnej rekonštrukcie a  nadstavby hasičskej stanice sa do moderných priestorov presťahoval aj okresný riaditeľ. A tak všetko, čo súvisí s hasičmi, sa nachádza pod jednou strechou na Dopravnej ulici neďaleko železničnej stanice. Rekonštrukcia, rozšírenie a modernizácia existujúcich zariadení vyšla na viac ako milión eur. Až 85 percent z toho uhradí Európsky fond regionálneho rozvoja, zvyšok je zo štátneho rozpočtu.
Nové cestovné poriadky MHD v Piešťanoch

Radnica vydala nové cestovné poriadky mestskej autobusovej dopravy v meste. Piešťanský týždeň prináša kompletný zoznam grafikonov jednotlivých mestských liniek. 
V Domume momentálne nachádza strechu nad hlavou až 35 detí!
Čím viac klesá stĺpec teplomeru, tým viac bezdomovcov a ľudí v ťaživej sociálnej situácii využíva zariadenie sociálnych služieb Domum v Piešťanoch. Tohoročná zima nie je výnimkou.
Hana Gabrielová: Potenciál technickej konopy dnes už prehliadať nemôžeme   

Pracovníci Centra výskumu rastlinnej výroby v  Piešťanoch koncom roka zorganizovali zaujímavú besedu. Týkala sa doposiaľ démonizovanej rastliny – konopy siatej. O účinkoch a využití tejto stáročia známej a používanej rastliny hovorila agroporadkyňa a členka občianskeho združenia Konopa a združenia Legalizace.cz Hana Gabrielová. Piešťanskému týždňu zodpovedala niekoľko otázok o využití konopy – najuniverzálnejšej rastliny na svete.
Rozhovor: "Drobec" Laura Horvátová je najmladšou Čajkou

Laura Horvátová sa narodila som sa 1. marca 1997 v Piešťanoch. Po ukončení základnej školy nastupúpila do prvého ročníka do športovej triedy Gymnázia Pierra de Coubertina. Basketbalu sa venuje od desiatich rokov v klube ŠBK Piešťany, terajšom BKM. Minulý rok hosťovala v BKM Junior UKF Nitre. Momentálne je najmladšou hráčkou extraligových Piešťanských Čajok.
Piešťanskí hokejisti prehrali v Trenčíne po predĺžení 2:3

"Havranov" čakali v uplynulom týždni dva extraligové duely. V piatok si zmerali sily s Trenčínom a v nedeľu s Banskou Bystricou.  V Trenčíne odohrali Piešťanci dobrý zápas, ale na víťazstvo to nestačilo. Hokejisti trenčianskej Dukly sa dvakrát dotiahli na Piešťancov a v predĺžení rozhodol Tybor o víťazstve 3:2 pre domácich. Zápas s Banskou Bystricou dopadol lepšie, ale víťazstvo prišlo až po samostatných nájazdoch. Piešťanci si tak pripísali na konto tri body a v tabuľke strácajú na tretiu Nitru štyri body.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj