Top živnostníčka Slovenska Andrea Michalcová obchoduje so zdravím

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. januára 2013, 13:07
  • Autor:vd

V bratislavskej Redute predstavili už po trinásty raz najlepšie podnikateľky Slovenska. Kategóriu Úspešná živnostníčka vyhrala Andrea Michalcová z Piešťan, ktorá podniká v oblasti dovozu a predaja testov potravinovej intolerancie a patrí medzi piatich najlepších distribútorov na svete. Andrein príbeh zaujal nielen komisiu zloženú z najúspešnejších podnikateľov Slovenska či Národnú agentúru pre rozvoj malého a stredného podnikania, ale aj nás.

Dozvedeli sme sa, že Andrea, hoci pochádza z Krajného, miluje Piešťany. Nielenže sa jej tu dobre dýcha, ale – a to je hlavné – je tu šťastná. Možno aj preto, že pomáha nielen sebe, ale aj ľuďom, ktorí ani netušia, že ich telo neznáša napríklad – mlieko, citrusy či múku. To všetko odhalí test potravinovej intolerancie, na ktorý vsadila ako na čierneho koňa. Ukázalo sa, že je rozhodnutie bolo správne. Andrea síce denne pracuje aj dvanásť hodín, ale nesťažuje si. Naopak. Rýchle zrelaxuje a ide ďalej.
Aká bola konkurencia v súťaži o najlepšieho podnikateľa a živnostníka? Ktorú by ste nechceli mať za konkurentku?

Všetky úspešné ženy boli niečím zaujímavé a výnimočné so silnou túžbou zdolávať prekážky a silnou vierou vo vlastné sily. Mnohé z ocenených žien boli veľmi inovatívne a kreatívne, okrem toho aj líderky so skvelou schopnosťou viesť tímy. Týchto dám by som sa bála azda najviac a takéto ženy by som rovnako aj najradšej uvítala vo svojom tíme.
Venujete sa zaujímavej činnosti. Ktorým celebritám okrem Šarkana či Erika Ňarjaša ste predali vami ponúkaný tester potravinovej intolerancie?

Medzi užívateľmi testu boli okrem iných napríklad aj dnes veľmi úspešná a populárna speváčka z prvej série SuperStar či niekoľko súčasných popredných slovenských modeliek. Pred kamerami si ho mali možnosť vyskúšať aj moderátori Telerána. Prostredníctvom našich spolupracujúcich medicínskych centier sa otestovali aj niektorí známi slovenskí hokejisti, futbalisti, moderátori a ďalší herci či speváci. Pochvaľoval si ho aj klavirista Richard Rikkon.
Máte aj vy nejakú intoleranciu -napríklad na ľudí alebo na situácie?

Intoleranciu na ľudí nemávam. Som tvor spoločenský a hovoria o mne, že si viem vyjsť skoro s každým. Koho nemusím, sú negatívne naladení ľudia. Zdá sa mi, že odkedy sa od nich držím ďalej, sa mi aj viac darí. Čo mi ešte robí husiu kožu? Nezodpovední ľudia. Ale paradox je v tom, že práve vďaka potravinovej intolerancii, ktorú mám, vďačím zrejme aj za toto ocenenie. Dodalo mi to presvedčenie, že robím dobrú vec. Veď vďaka testu potravinovej intolerancie, ktorý som si vyskúšala na vlastnej koži, som zistila, čo nesmiem konzumovať, a tým som vyriešila aj svoje niekoľkoročné problémy s pleťou, zlepšilo sa mi trávenie, zoštíhlela postava a odišla chronická únava.

Ďalšie podrobnosti sa dočítate v rozhovore v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína