Lucia Krč-Turbová alias Škero: Baví ma hrať za Čajky!

  • Šport / Basketbal
  • 4. januára 2013, 08:58
  • Autor:ms

Kapitánka Piešťanských Čajok Lucia Krč-Turbová (23), rodáčka z Trenčína, sa venuje basketbalu odmalička. Prešla všetkými mládežníckymi kategóriami slovenskej reprezentácie. Študuje na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre. Minulú sezónu hrala za české BK Loko Karlovy Vary, ale vrátila sa na Slovensko a momentálne zbiera body za Čajky.

Ako ste sa dostali do klubu Piešťanských Čajok?
Oslovili ma z klubu, keď ešte všetko dostávalo len svoje črty. Keďže s trénerom Pospíšilom som bola v kontakte celú uplynulú sezónu, mala som informácie o tom, ako by to tu malo vyzerať a akou cestou sa chce novovznikajúci klub uberať. Dnes som rada, že Čajky vznikli a ja som ich súčasťou.

Ste tu spokojná?
Baví ma hrať za Čajky! To je jedna z veľmi podstatných veci, ktorú treba spomenúť na začiatok, pretože basketbal nie je len o chodení na tréningy a zápasy, veď s babami trávim podstatne viac času ako s rodinou. Je dobré, keď spolunažívanie v kolektíve klape. A klape. Posúvame jedna druhú vpred a navzájom sa motivujeme. Vieme makať, no na druhej strane sa vieme aj spoločne basketovo odreagovať. Rovnako vedenie klubu nám vytvára také podmienky, aby sme sa cítili príjemne a spokojne.

Celý rozhovor nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav