„Havrani“ nezvládli predĺženie v Trenčíne

  • Hokej / Šport
  • 4. januára 2013, 20:33
  • Autor:sita/ms

V hokejovej extralige si v 34. kole zahrali hokejisti ŠHK 37 Piešťany v Trenčíne. Aj keď Piešťanci dvakrát viedli, v predĺžení sa gólovo presadili domci, a tak odchádzali „havrani“ z Trenčína s prehrou 2:3 a jedným bodom.

 V derby nasadili obaja rivali od začiatku solídne tempo a akcie sa striedali na oboch stranách. Ako prví skórovali hostia: v 9. min Filip delovkou od modrej čiary zužitkoval presilovku. Piešťany sa však tešili iba krátko, pretože už o minútu Sojčík nekompromisnou strelou z medzikružia vyrovnal a boj o každú piaď ľadu mohol pokračovať.
   V druhej tretine pribudlo do prejavu mužstiev viac opatrnosti, rodilo sa čoraz menej nebezpečných situácií pred brankármi. V 30. min zostal medzi kruhmi nepokrytý Mertel, ktorý mal dostatok času i priestoru a opakovanou strelou z otočky vrátil Trenčanom stratený tesný náskok. Pozorné obrany prevládali nad útočnou tvorivosťou, ale v 37. min sa aj domácim podarilo opäť skórovať: Lelkeš vyrovnal na 2:2.
   Keď v tretej časti obaja brankári predviedli niekoľko efektných zákrokov a nepripustili zmenu na gólovom účte, vyrovnaný a takticky vedený duel došiel až do predĺženia, hoci Trenčín hral v záverečnej dvojminútovke riadneho času presilovku. Rozhodnutie padlo až v 64. min po bleskovom protiútoku a kombinácii Sojčíka s Tyborom, ktorý zabezpečil domácim víťazstvo.
Milan Klement (tréner Piešťan): "V tomto zápase sme síce dvakrát viedli, ale počas prvých dvoch tretín mali domáci o niečo navrch, pretože lepšie korčuľovali a hrali dôraznejšie. Z našej strany bola najlepšia tretia tretina, nedokázali sme však premeniť šance a v následnom predlžení sme z prečíslenia dostali rozhodujúci gól. Možno to chcelo z našej strany viac trpezlivosti."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav