Zuzana Kronerová sa pre darček rozplakala

  • Spravodajstvo
  • 21. decembra 2012, 10:18
  • Autor:ip

Slovenská herečka a pedagogička Zuzana Kronerová bude mať takmer až do vianočných sviatkov ruky plné práce. V divadle sa na dosky, ktoré znamenajú svet, postaví ešte aj 22. decembra. Piešťanskému týždňu však prezradila, že na vianočné prípravy sa neskutočne teší a vraj bude pomáhať celá rodina.

Kronerovci na štedrovečernom stole majú dve rôzne kapustnice. Dedia sa po rodičoch Jozefa Kronera, ktorí pochádzali z Liptova. „Jedna kapustnica je pôstna, no dávame do nej ryby. To je taký bonbónik. Okrem Vianoc ju pripravujem aj na Nový rok, keď tradične pozývam priateľov a vždy sa na ňu veľmi tešia. Po kapustnici máme klasicky vyprážaného kapra a zemiakový šalát,“ povedala Z. Kronerová.
Na stole však Kronerovci majú jednu zvláštnosť. Tú do rodiny priniesla mama Z. Kronerovej, Terézia Hurbanová-Kronerová. Ide o nepečenú banánovo-pomarančovú tortu.

K Vianociam neodmysliteľne patria darčeky a spomienky na nevšednú atmosféru. „Ako dieťa si konkrétny darček nepamätám. Viem, že som mala obľúbenú hračku, bola to mačka, ktorá mala dlhé nohy a bola oblečená. Tú som vláčila všade so sebou. Pamätám si však, že raz nám horel stromček a aj spadol na zem.
Môj otec bol veľmi šikovný, tak to všetko uhasil,“ dodala Z. Kronerová. Herečka tiež rozpovedala príhodu, keď už bola staršia – študentka. Od rodičov dostala pod stromček obálku s tuzexovými bonmi. Hneď sa rozplakala, pretože chcela, aby ju mama prekvapila originálnejším darčekom. Pre Z. Kronerovú to bola taká menšia trauma.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund