V pohorí Považského Inovca vynovili turistické trasy

  • Spravodajstvo
  • 20. decembra 2012, 13:06
  • Autor:sita(j)

Práce boli financované z projektu zameraného na obnovu a zlepšenie turistických chodníkov na Slovensku.

Viac ako štyridsať kilometrov turistických trás v pohorí Považského Inovca zatraktívnili členovia Slovenského cykloklubu z Piešťan. Na hlavnom hrebeni osadili desať nových kovových smerovníkov, ktorými nahradili zhnité drevené koly. Na svoj projekt obnovy značenia a infraštruktúry na hrebeňovom a niekoľkých bočných chodníkoch získali 2 070 eur z grantového programu Živé chodníky, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a Toyota Motors Slovakia. Zameraný je na obnovu a zlepšenie turistických chodníkov na Slovensku.

"Cieľom nášho projektu bola obnova troch peších turistických trás v pohorí Považského Inovca, konkrétne z Hrádku do sedla pod Skalinami, z Beckova na Panskú Javorinu a z hradu Tematín do lokality pod Skalinami. Trasy prechádzajú na hlavný hrebeň pohoria. Ich zaujímavosťou je, že vychádzajú od dvoch hradov,“ povedal Juraj Hlatký zo Slovenského cykloklubu v Piešťanoch. Súčasťou projektu bola aj generálna oprava prameňa pod Jakubovou. Tá sa nachádza vysoko v horách, tesne pod hrebeňom Považského Inovca. Studnička podtekala a jej využívanie nebolo možné. ,,Utesnili sme ju, opravili sme aj krycí domček a vyčistili okolie. Keďže studnička má štvrťstoročie, vymenili sme pri nej aj orientačné značenia a pokrstili sme ju na Bohušovu studničku,“ dodal Hlatký.

Slovenský cykloklub spolupracoval pri značení s turistickým značkárom Miroslavom Vavrom. Pohorie v oblasti hrebeňa využívajú turisti hlavne v lete, kedy prichádzajú aj turisti z Čiech a cykloturisti.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel