Vráblová a Učeň „s adrenalínom v krvi“ majú za sebou úspešný rok

  • Šport / Ostatné športy
  • 19. decembra 2012, 09:42
  • Autor:M. Sarvaš

Piešťanci Zuzana Vráblová a Lukáš Učeň si počas tohto roka vybojovali niekoľko titulov. Wakeskaterka Vráblová má na konte tri vzácne trofeje – svetovou šampiónkou sa stala na Filipínach, európsku trofej si priniesla z Francúzska a v Košiciach sa stala najlepšou na Slovensku. Cyklozjazdár Učeň sa stal majstrom Slovenska v zjazde na bicykli a v tejto disciplíne získal aj Slovenský pohár. V Bulharsku na Red Bull Ride The Palace skončil
tesne na druhom mieste.

Ako hodnotíte sezónu? Bola najlepšou vo vašej kariére?
Zuzka: Musím povedať, že som veľmi spokojná. Začiatok sezóny nebol najľahší, nakoľko inokedy začínam naplno už v apríli, máji, tentoraz som musela viac zaberať v škole. Mala som bakalárske štátnice, ktoré, našťastie, dopadli úspešne a aj sezónu som stihla dohnať. Ťažko povedať, či bola najlepšia, myslím si, že každý rok je niečím špeciálny.
Lukáš: Na jednotku! Aj keď uprostred sezóny to bolo slabšie, všetko išlo podľa plánu. Môžem povedať,že to bola najlepšia sezóna, ale budem sa snažiť, aby tá budúca bola ešte lepšia.

Myslíte si, že 21. decembra bude koniec sveta? Ak by bol, kde by ste si chceli ešte zajazdiť?
Zuzka: Jasné, preto som si dala na piatok termín na kozmetike. Keď si mám vybrať top miesto, kde by som si chcela zajazdiť, bolo by to veľmi ťažké. Filipíny sú najväčší raj wakeskaterov, v Amerike som ešte nejazdila a raz by som chcela. Ale aj tak by som uprednostnila jazdenie s kamošmi na Zlatých Pieskoch.
Lukáš: Uvidíme, preto som ešte nekúpil darčeky. Nemyslím si, že nejaký koniec sveta bude. Chcel by som ísť na Nový Zéland a tam si zajazdiť na bicykli, surfe a podobne.
Budete tráviť Štedrý deň tradične pri kaprovi?
Zuzka: Síce nie pri kaprovi, ale tradične áno. Pri rybom filé s rodičmi, babičkou, bratom a naším havinkom pri vysvietenom stromčeku a vianočných koledách.
Lukáš: Vianoce? Ak sa teda dožijeme a nebude koniec sveta, tak sa klasicky najeme kapra so šalátom a s rodinou si porozbaľujeme darčeky – ponožky, trenky… A večer pôjdem niekam s kamarátmi ukázať im nové ponožky.

Obaja máte zjavne radi adrenalín. Obľubujete aj nejaký zimný extrémny šport?
Zuzka: Áno. Snowboardingu som sa odmalička venovala aj vrcholovo, kým mi na medzinárodných pretekoch v Rakúsku neoperovali koleno. Odvtedy síce už nepretekám, ale stále si idem veľmi rada zajazdiť a celkom sranda je to aj na snowskate.
Lukáš: Chcel by som ísť na chatu a zajazdiť si na snežnom skútri.
Chceli by ste niečo odkázať, niekomu poďakovať?
Zuzka: Peace! (mier). Najväčšie ďakujem patrí určite rodičom, ktorí ma odmalička viedli k športu a dodnes ma podporujú s celou mojou rodinou. Ďakujem priateľovi za podporu, kamarátom, známym a ľuďom, ktorí mi fandia, a všetkým, s ktorými som mala možnosť si v tejto sezóne zajazdiť. Ďakujem sponzorom za možnosti, ktoré vďaka nim mám – Roxy, Liquid Force, Wakemag.cz, Wakelake, Body Energy Club a Red Bull.
Lukáš: Tak určite. Majte sa všetci radi! Chcel by som poďakovať všetkým, čo ma podporujú, rodine, kamošom a, samozrejme, aj fanúšikom a fanúšičkám. Tiež ďakujem tímu Novatec-CTM a sponzorom: Maxxis, WTB,Last Stav,Fox, Shimano, HT Pedals, Go PRO, Red bull, Biker, Sapim, Shaman racing, O’neal.
Máte nejaké plány pre rok 2013? Dávate si predsavzatia?
Odpoveď na túto a ďalšie otázky nájdete vo vianočnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel