Pyco sa cez sviatky vracia do detstva

  • Spravodajstvo
  • 19. decembra 2012, 13:42
  • Autor:IP

Martin Pyco Rausch prezentoval v Piešťanoch v kníhkupectve Centrum knihy svoju novú publikáciu plnú zdravých receptov. Začiatkom decembra hovoril nielen o receptoch, o tom, prečo neje mäso, ale aj o vegetariánstve, v ktorom sa však vyskytujú ryby. Piešťanskému týždňu moderátor prezradil, ako bude tráviť vianočné sviatky.

V kuchárskej knihe Moje jedlo nezabudol ani na tradičné vianočné pokrmy. Podľa jeho receptu si môžete doma pripraviť lahodné medovníky či kapustnicu. „Kniha obsahuje tiež veľa dezertov a cukroviniek, ktoré sú síce kalorické bomby, no akosi na ten sviatočný stôl patria. Na Vianoce je to dovolené. Keď sa nad tým zamýšľam, veľa z vecí v knihe sa dá použiť na večeru či obed medzi sviatkami,“ uviedol M. Rausch.
Populárny moderátor prezradil, že tradične bude vianočné sviatky tráviť doma u rodičov. Štedrý večer si užijú hlavne pri prestretom stole a potom si rozbalia darčeky od Ježiška. „U nás boli Vianoce vždy pestré. Išlo hlavne o tú výnimočnú atmosféru. Boli sme šesťčlenná rodina, to znamená, že v petržalskom byte je vás stále veľa. Som rád, že táto atmosféra zotrvala. Čím som starší, darčeky pre mňa strácajú význam. Je to vedľajší efekt Vianoc. Naopak, v spoločnosti blízkych ľudí som stále veľmi rád,“ spomenul M. Rausch.
Pycove Vianoce sú o zábave pri štedrovečernej večeri: „Uťahujeme si zo seba a vraciame sa v spomienkach do detských rokov. Paradoxne my – deti – sme dospelejšie ako naši rodičia, ktorí sa spomienkami nechávajú uniesť. Nepamätám si z detstva na konkrétne sviatky, žeby nám horel stromček či na inú bizarnú vec. Všetko prebiehalo v pokoji, a preto sa na tieto pocity každoročne teším.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel