Nedivte sa, keď vás porazí Nikoleta Kováčová – hviezda čínskej počítačovej hry

  • Spravodajstvo
  • 18. decembra 2012, 13:49
  • Autor:vd

Piešťanská modelka Nikoleta Kováčová (20) sa len pred mesiacom vrátila z Číny, kde strávila pol roka fotením katalógu spodnej bielizne. Modelingová šťastena jej priala. V Pekingu sa stala tvárou počítačovej hry spoločnosti Perfect World. A tak sa inak milá a usmievavá modelka a žurnalistka v jednej osobe musela pri natáčaní bojovej hry tváriť nebezpečne. Po brnení, ktoré na ňu energickí tvorcovia hry navliekli jej síce ostali modriny, ale Nikoleta si z toho nič nerobila. Veď v Číne sa jej darilo veľmi dobre a preto si aj dovolila predĺžiť svoj pobyt na pol roka. Možno už o nejaký čas si v obchode kúpite hru, v ktorej sa pobijete s hrdinkou navlas podobnou Nikolete. A samotná Piešťanka sa v tom istom čase bude usmievať na niektorom z európskych či svetových mól. Piešťanskému týždňu poskytla Nikoleta tento predvianočný rozhovor.

Páči sa mi ako  Číňania dokážu byť počas celého života veľmi energickí a priam detskí. Z toho pramení aj úprimnosť a správanie, ktoré často nie je v súlade s našou európskou predstavou o slušnosti. Ale myslím, že vďaka tomu majú oveľa lepšiu psychickú rovnováhu. Prekvapilo ma ale, že na detinskosť a úprimnosť zabúdajú pri práci, dokážu vám klamať alebo zavádzať vás. Ale to je už súčasťou každého biznisu.  Nepáči  sa mi ich spôsob riešenia problémov, ktorý by sme nazvali nelogickým. Rovnako prístup k čistote a vyhadzovanie odpadu priamo na ulici.
Aké zaujímavé miesta ste tam navštívili?
Ak by som zostala len pôvodné tri mesiace bolo by ich oveľa menej. Modelky naozaj majú šťastie ak sa im za mesiac zjavia dva-tri úplne voľné dni na prehliadku pamiatkok, nákupy a zábavu. Navštívila som olympijský komplex a štadión „Bird nest“, park Bei Hai, ktorý je považovaný za najkrajší v Pekingu. Videla som Zakázané mesto a  čínsky múr . Našla som si čas na kávu a čítanie knihy v kníhkupectve Bookworm, ktoré vyhlásili za jedno z najkrajších na svete. Ďalšie krásne dni som strávila pri Chráme Nebeského pokoja, pri  „Bell Tower“ a „Drum Tower“ v mojej obľúbenej štvrti Hou Hai. Svojim čínskym priateľom som vďačná za krásnu večeru na 79 poschodí najvyššej budovy s úchvatným výhľadom na veľkomesto.
Jedli ste aj tradičné jedlá, pili čínsky čaj?
Zelený čaj som pila každodenne a jeho zásoby som si doniesla aj na Slovensko. Pre Peking je tradičná špeciálna pekinská kačica a mäso zo somára. Obe veci som ochutnala a neobišla ma ani bežná čínska kuchyňa, ktorá je bohužiaľ na Slovensku neopakovateľná. Prišla som na chuť ich druhu pikantnosti, ochutnala škorpióny, rôzne morské plody, kaviár, skvele pripravené tofu, čínske ovocie ako goji a waxberry, ktoré sú vitamínovými pokladmi, či kuracie nožičky, ktoré majú radi len tak na zahryznutie.
Na jeseň si vraj Číňania dávajú mesačné koláčiky? 
Mesačný festival alebo stredojesenný festival  je pre Číňanov jeden z najdôležitejších sviatkov. Rodiny sa schádzajú a spoločne ďakujú za úrodu a modlia sa za budúcnosť. K tomu patrí aj hojnosť jedla a po takejto hostine prichádza čas pochutnať  si na mesačnom koláčiku. Mesiac považujú za symbol omladzovania a večného života ako o tom vypovedajú rôzne verzie príbehov o vzniku tohto sviatku aj samotných koláčikov.

Pozrite si video ako Nikoletu fotili chalani z E.M.Photography. :


Oveľa viac sa dočítate o Nikolete vo vianočnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav