Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 17. decembra 2012, 08:55
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a v decembrovom nečase si vychutnal šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Peňazí za poslancovanie sa zriecť odmietli 
Najdlhšiu diskusiu počas stretnutia zastupiteľstva rozbehli poslanci o podobe budúcoročného rozpočtu mesta. Vo štvrtok 13. decembra odsúhlasili v rozpočte napríklad vyčlenenie financií na vytvorenie novej triedy materskej školy. Niektorým poslancom sa zdalo zbytočné naliatie viac peňazí do programu propagácie Piešťan. 

Vrah prišiel opäť ku Kruhovke 
Brutálnu vraždu piešťanského bezdomovca Pavla Lukáša (47), ktorého vrah je vo vyšetrovacej väzbe v Leopoldove dnes uvideli ľudia prechádzajúci okolo Kruhovky v jej reálnej podobe. Rekonštrukciu vykonal policajný vyšetrovateľ, ktorý si vypočul verziu vraha – 69-ročného bezdomovca Ján P. z Hlohovca. Ten verbálne aj názorne – pohybmi rúk krok po kroku polícii vysvetľoval čo sa v osudnú noc stalo.
Piešťanskí učitelia hrali prím na protestnom zhromaždení

Na zhromaždení pedagógov v Trnave sa zúčastnil aj šéf školských odborárov Pavel Ondek. Na námestí SNP sa v mrazivý štvrtok 13. decembra zišlo zhruba päťdesiat zamestnancov školstva z trnavského kraja. Z piešťanského regiónu pricestovalo cez dvadsať odborárov zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej, Gymnázia Pierra de Coubertina, základnej školy na Holubyho ulici a základnej školy v Drahovciach.
Koniec sveta nebude, nekupujte si preto nové šaty!

Blíži sa magický dátum konca sveta – 21.12.2012. „Booože, čo si na seba oblečiem?“ šíria žartíky o tejto udalosti vtipkári.  Svet hovorí o konci Mayskeho kalendára, o kolízii Zeme a fiktívnej planéty Nibiru, smrteľnej aktivite Slnka či zvláštnych planetárnych pohyboch v centre našej galaxie, ktoré zabijú všetko živé na zemi. Sú to nehorázne klamstvá a kolektívne pobláznenie či prehnaný strach z vesmíru? Alebo len obchodný ťah, na ktorom sa dá celkom slušne zbohatnúť? Tento názor má aj astronóm zo Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove – Marián Vidovenec.
Milionársky spôsob života za minimum peňazí

René Štúra môžu fanúškovia televíznych obrazoviek sledovať ako remeselníka Gejzu v seriáli Panelák. Milovníci divadla ho poznajú ako člena Radošínskeho naivného divadla. Klebetí sa o ňom aj ako slovenskom sexsymbole. Tento herec a komik si však na žiadne pozérstvo nepotrpí. Keď sa ho na to spýtame, ledabolo odpovie: „Takými sexsymbolmi ako ja naplníme do rána plné kýble.“
Nedivte sa, keď vás porazí Nikoleta – hviezda čínskej počítačovej hry

Piešťanská modelka Nikoleta Kováčová (20) sa len pred mesiacom vrátila z Číny, kde strávila pol roka fotením katalógu spodnej bielizne. Modelingová šťastena jej priala. V Pekingu sa stala tvárou počítačovej hry spoločnosti Perfect World. A tak sa inak milá a usmievavá modelka musela pri natáčaní bojovej hry tváriť nebezpečne. Po brnení, ktoré na ňu energickí tvorcovia hry navliekli, jej síce ostali modriny, ale Nikoleta si z toho nič nerobila.
Zvovuzrodenie medoviny, blahodárneho moku starých Slovanov

Dominantou obce Dolná Krupá ležiacej pár kilometrov od Trnavy je klasicistický kaštieľ. V ňom Ludwig van Beethoven zložil svoju slávnu Mesačnú sonátu. Neďaleko historického objektu sa nachádza medovo – medovinárska firma Apimed. Jej majiteľ Peter Kudláč takisto komponuje – síce nie hudbu lahodiacu uchu, ale medovinu lahodiacu chuťovým bunkám. Oboje však blaží na duši.
Vráblová a Učeň s "adrenalínom v krvi" majú za sebou úspešný rok 2012
Piešťanci Zuzana Vráblová a Lukáš Učeň si počas uplynulého roka vybojovali niekoľko vzácnych titulov. Wakeskaterka Z. Vráblová má na konte najvzácnejsie trofeje – svetovou šampiónkou sa stala na Filipínach, Európsku trofej si priniesla z Francúzska a v Košiciach sa stala najepšou na Slovensku. Cyklozjazdár Lukáš Učeň sa stal Majstrom Slovenska v zjazde na bicykli a tiež získal Slovenský pohár v tejto disciplíne. V Bulharsku na Red Bull Ride The Palace skončil tesne na druhom mieste.
Chromý na svetovom finále motokkár
Na prelome novembra a decembra sa v portugalskom Portimao konalo jedno z najväčších kartingových podujatí na svete, svetové finále Rotax Max Challenge Grand Final 2012. Na motokárových pretekoch sa zúčastnili aj traja slovenskí reprezentanti, Patrik Pastorok, Sándor Jakab a Piešťanec Marek Chromý, ktorý je už trojnásobný vicemajster na Majstrovstvách Slovenska v motokárach. 16-ročný Marek Chromý bojoval o umiestnenia v triede Rotax Max Senior. Bohužiaľ, skončil predčasne v boji o postup do finále, keď pre technickú závadu vypadol v "second chance".
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj