Študentku pochovali, kamionista je za mrežami

  • Spravodajstvo
  • 14. decembra 2012, 15:43
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Cestou z Trnavy do Piešťan zahynula 19 ročná študentka Inštitútu sociálnych a politických vied UCM v Trnave – Gabriela Kostelná z Rakovíc. Jej kabriolet sa v pondelok 10. decembra v noci za hustého sneženia čelne zrazil s kamiónom. Stalo sa to pred Madunicami na štátnej ceste pri nadjazde na železnicu. Privolaní hasiči museli dievčinu vystrihovať zo zdemolovaného auta. Vinným je 51 ročný vodič Vancha P. z Macedónska, ktorý vošiel do protismeru. Sudkyňa Okresného súdu v Piešťanoch obvineného muža ponechala za mrežami.

„K nehode došlo tak, že nákladné auto Volvo s návesom sa pohybovalo od Maduníc smerom na Trnavu. Z nezistených príčin prešiel kamión do protismeru, kde sa čelne zrazil s oprotiidúcim osobným autom Opel Tigra. Vodič sa nezranil, alkohol u neho polícia nezistila,“ povedala krajská hovorkyńa polície Martina Kredatusová.

 

O život prišlo jediné dieťa rodičov Jána a Gabriely Kostelných z Rakovíc. Obaja boli v šoku. So svojou tagicky zahynutou dcérou sa rozlúčili dnes popoludní – v piatok 14. decembra, kedy sa v obci konal veľmi smutný pohreb.

 Vodičský preukaz získala ich dcéra pred rokom, jazdila zodpovedne. Gabika bola piešťanskou reprezentantkou v plávaní. „Minulý rok si odniesla z medzinárodných plaveckých pretekoch Veľká cena Nových Zámkov päť zlatých medailí v pretekoch na 50 m voľný spôsob, 50 m motýlik a 50 m prsia, 100 m vsp. a 100 m polohové preteky,“ povedala M. Čamborová.


Päťdesiatjeden ročný kamionista macedónskeho pôvodu krátko po nehode takmer skolaboval. Podľa očitých svedkov vykrikoval: "Prečo nie som mŕtvy radšej ja!?" Vyšetrovateľ hneď na druhý deň začal trestné stíhanie pre usmrtenie, za ktové môže Macedónčan dostať podľa slovenských zákonov dva až päť rokov. Život mladého dievčaťa, ktoré malo budúcnosť ešte len pred sebou však už nevráti.  Vodič je otcom troch detí. Doma má údajne dcéru rovnako starú, ako bola Gabriela…
Viac sa dočítate vo Vianočnom vydaní Piešťanského týždňa. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj