Prvá pomoc a polícia očami detí

  • Spravodajstvo
  • 13. decembra 2012, 12:50
  • Autor:krpz

TRNAVA – Územný spolok Slovenského Červeného kríža v Trnave v spolupráci s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Trnave organizujú II. ročník výtvarnej súťaže „Prvá pomoc a Polícia očami detí“. Na príprave a organizácii projektu sa podieľalo aj Trnavské osvetové stredisko.

Finančné prostriedky na projekt boli poskytnuté z rozpočtových prostriedkov Obvodného úradu v Trnave na základe Uznesenia Rady vlády SR pre prevenciu kriminality.  Projekt je zameraný na prevenciu dopravnej nehodovosti, dôležitosť poskytnutia prvej pomoci a význam zložiek, ktoré dohliadajú na bezpečnosť na cestách a učia verejnosť poskytovať predlekársku prvú pomoc. Projekt prebiehal od 15. septembra do 15. novembra 2012 v okrese Trnava, Piešťany a Hlohovec v materských a základných školách, špeciálnych základných školách, základných umeleckých školách a v detských domovoch. Do projektu sa zapojilo 316 detí z 36-tich školských zariadení.
K vyhodnoteniu výtvarných prác bola zriadená odborná komisia z radov Územného spolku Slovenského Červeného kríža v Trnave, Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave a Trnavského osvetového strediska. Komisia určila poradie výtvarných prác v troch vekových kategóriách a určila aj ďalšie ocenenia, ktoré nájdete zverejnené na http://www.minv.sk/?aktuality_trnava&sprava=prva-pomoc-a-policia-ocami-deti-2012-bezpecne-na-cestach

Autorom ocenených výtvarných prác srdečne blahoželáme a zároveň ich pozývame na slávnostné otvorenie výstavy, prevzatie diplomov a vecných cien. Víťazom súťaže odovzdá ocenenia riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave a riaditeľka Územného spolku Slovenského Červeného kríža v Trnave dňa 14. decembra 2012 o 10.00 hod. v budove Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave, Kollárova č. 31, Trnava. Verejnosť si môže pozrieť výstavu od 14. decembra 2012 do konca januára 2013 v budove Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Organizátori projektu ďakujú všetkým účastníkom a spolupracujúcim subjektom, ktorí sa podieľali na úspešnej realizácii projektu. Ďakujeme všetkým pedagógom, rodičom a najmä deťom, ktoré vytvorili veľké množstvo veľmi pekných a hodnotných výtvarných prác. Ceníme si tvorivosť, zručnosť a šikovnosť, ktorá sa prejavila vo výtvarných prejavoch a v ktorých vyjadrili svoj vlastný, individuálny pohľad na Slovenský Červený kríž a Policajný zbor SR.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek