Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 10. decembra 2012, 13:56
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a v decembrovom nečase si vychutnal šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Piešťanka spôsobila autonehodu, zranilo sa sedem ľudí

Pri čelnej zrážke dvoch osobných vozidiel na ceste prvej triedy medzi Piešťanmi a Trnavou pred obcou Trakovice sa v utorok 4. decembra popoludní zranilo až sedem ľudí, z toho dve deti. Dve zakliesnené osoby museli z vraku auta, za volantom ktorého sedela 18-ročná vodička z Piešťan, vyslobodzovať hasiči pomocou hydraulických zariadení.
Radnica tvrdí, že má investora pre plavecké centrum

Samospráva Piešťan má zahraničného investora, ktorý chce v meste postaviť plavecké centrum. Odhadované náklady sú stanovené na viac než sedem miliónov eur. Stavebné povolenie na plavecké centrum a parkovisko sú vydané, mesto momentálne čaká na rozhodnutie o schválení čerpania podzemných vôd. Stavať sa má už na budúci rok, meno investora však je zatiaľ neznáme.
108-ročná Vrbovčanka miluje čokoládu a halušky

Najstaršia obyvateľka Slovenska Anna Balášová z Vrbového oslávila na Mikuláša 108. narodeniny. Babička si žije vo svojom vlastnom svete, väčšinu času prespí. Keď sme ju ale fotili, otvorila oči a na chvíľu nám zapózovala.
Anna Plecitá odchádza z Piešťan do domova v Nitre

V predvianočnom čase sa rozhodla rozlúčiť s  Piešťanmi po viac ako dvadsaťročnom pôsobení v našom meste spisovateľka, recitátorka, partizánka a  členka odboja, niekdajšia predsedníčka kremačnej spoločnosti Anna Plecitá. Na piatkovej oslave jej 87. narodenín v Penzióne Pod vežou boli len jej blízki ľudia, s ktorými spolupracovala. Po pravici Anny sedel Štefan Potocký, jej druh a priateľ v čase i nečase.
Adventný koncert si vypočula aj dcérka Moravcovej

Vonku prašťal mráz, keď viceprimátor mesta Piešťany Timotej Miština zapaľoval na Námestí slobody druhú adventnú sviecu. Slávnostnému aktu, ktorý sa uskutočnil v nedeľu 9. decembra, predchádzali vystúpenia piešťanského zmiešaného speváckeho zboru Coro Laudamus a Chrámového zboru Kostola Všetkých svätých v Bojnej.  
Piešťany boli plné Mikulášov a ich pomocníkov

Zázrační deduškovia rozdávali na mnohých miestach v Piešťanoch sladkosti a dobrú náladu. Spolu s pomocníkmi sa zastavili v Nemocnici A. Wintera, po ľadovej ploche zimného štadiónu sa premávali na korčuliach. Na Námestí slobody museli deti na Mikuláša čakať asi hodinu, no nesklamal ich a prišiel aj s darčekmi. Štyria pomocníci štedrého deduška si zase našli cestu do jedného z piešťanských kníhkupectiev.
Hokejisti ŠHK 37 nezvládli záver duelu s Martinom, prehrali 2:4
"Havrani" odohrali počas uplynulého týždňa ďalšie dva extraligové zápasy. V prvom si v piatok zmerali sily na domácom ľade s MHC Mountfield Martin. V dueli, v ktorom všetci očakávali jednoznačnú výhru sa Piešťancom veľmi nedarilo. Martinčania dobre bránili a chyby v piešťanskej obrane trestali gólmi. Ešte dve minúty pred koncom stretnutia bolo 2:2, ale hostia dokázali ešte streliť kontaktný gól a v záverečnom vabanku ŠHK 37 uzavrel skóre do prázdnej brány Markovič z Martinu – 2:4. V nedeľnom zápase nastúpili hokejisti z kúpeľného mesta na skalickom ľade ako vymenení. Atraktívny hokej sa skončil výhrou Piešťancov 5:4 (viac na 24. strane). V tabuľke sa nachádzajú Piešťany na štvrtom mieste, štyri body za HK Nitra.
Turnaj na Mikuláša vyhrali piešťanskí gymnazisti
Vo štvrtok 6. decembra sa uskutočnila druhá časť medziškolského futbalového turnaju vo futsale. V hale Gymnázia Pierra de Coubertina medzi sebou súperili žiaci stredných škôl z piešťanského okresu. Vo finálovom dueli sa postavili "kuberténovci" gymnazisom z Vrbového. Výhrou 4:0 nad Vrbovčanmi sa stali domáci víťazmi celého turnaja a zaistili si tak postup do krajského kola.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav