„Havrani“ si poradili so Skalicou, vyhrali tesne 5:4

  • Hokej / Šport
  • 9. decembra 2012, 20:28
  • Autor:sita

V dnešnom kole (9. decembra) hokejovej extraligy sa stretli „havrani“ s hokejistami HK 36 Skalica. Zo zaujímavého hokeja, plného napätia, gólov a dokonca bitiek, si odniesli tri body domov hráči ŠHK 37 Piešťany, vyhrali 5:4.

Otvárací gól zápasu padol už v 37. sekunde po tom, čo hosťujúci Melichárek dorazil do bránky puk po Salijiho strele. Skaličania sa ihneď pokúsili o vyrovnávajúci gól, no na Tomekovi stroskotal Mikuš, Preisinger i Školiak. V 9. min sa v obrovskej príležitosti ocitol H. Ručkay, Kotvan jeho strelu zlikvidoval. V 12. min zakončil domáci Preisinger svoju samostatnú akciu gólom pomedzi Tomekove betóny. V 18. min sa dvojica Preisinger – Pálffy takmer postarala o druhý skalický gól, Tomek však v poslednej chvíli priľahol puk ležiaci v bránkovisku.
V 22. min trafil Laco žrď. O pár sekúnd sa potvrdilo staré známe nedáš-dostaneš, H. Ručkay si nakorčuľoval do pásma a strelou z veľkého uhla prekonal domáceho Kotvana. V 27. min trafil žrď Mikuš, v polovici stretnutia zabudli domáci na zadné vráta, hostia sa dostali do prečíslenia traja na jedného a Melichárek bez väčších problémov upravil na 1:3. Tým vyhnal Kotvana, ktorého nahradil Trenčan. O necelú minútu neskôr, pri hre štyroch proti štyrom ušiel H. Ručkay a pridal už štvrtý gól hostí. V 32. min po podobnej situácii skóroval aj Stupka – 1:5. V 34. min znížili domáci zásluhou Pálffyho na 2:5. O tri minúty neskôr sa Pálffy ocitol v ďalšej šanci, čo sa nepáčilo Chylovi, nezmyselne ho napadol a vyslúžil si trest 5+DKZ. Preisinger za oplácanie inkasoval 2+DKZ. Osem sekúnd pred koncom druhej časti sa presadil Konečný a vrátil tak Skalicu späť do zápasu – 3:5.
V úvode tretej tretiny ušiel Mikuš, prešiel polovicou klziska, vystrelil pomedzi dvoch obrancov a projektil usmernil ponad Tomekovu lapačku – 4:5. Minútu pred koncom zápasu mali vyrovnávajúce góly na hokejkách Konečný a Kutálek. V dramatickom zápase bohatom na góly i vylúčenia napokon zvíťazili hostia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj