V spojenej škole deti z peňazí za zber papiera kúpili strom

  • Spravodajstvo
  • 7. decembra 2012, 08:08
  • Autor:jk

Zelená škola je investíciou do budúcnosti aj pre deti s mentálnym postihnutím
Deti vybehnú s krikom z triedy a nahrnú sa ku dvom podomácky vyrobeným škatuliam. Na jednej je nápis PLASTY, na druhej PAPIER. Zátišie dotvárajú plagátiky s tematikou životného prostredia.

Malí školáci takmer bez rozmýšľania poslušne vhodia do každej z nádob príslušný odpad. Titul Zelená škola doposiaľ na Slovensku získalo sedemdesiat zariadení. Nenachádza sa medzi nimi žiadne z piešťanského regiónu. Spojená škola sa o titul usiluje. Zatiaľ úspešne.
Jej žiaci to majú o niečo ťažšie. Do Spojenej školy v Piešťanoch totiž chodia deti s mentálnym postihnutím a kombinovanými poruchami. Nič a nikto im však nebráni v tom, aby sa aj ony stali zástancami a priateľmi životného prostredia.

Zelená škola je najväčší eko-program na svete. Školám pomáha uskutočňovať environmentálnu výchovu pútavejšou formou, než sú nudné vyučovacie hodiny. Jeho obsahom je postupné uskutočňovanie siedmich krokov, po ktorých kandidát získava certifikát.
„My už sme vo štvrtom kroku,“ oznamuje nám s nadšením v hlase učiteľka a koordinátorka environmentálnej výchovy v spojenej škole Anna Melicherová a hneď sa pustí sa do vyratúvania jednotlivých bodov.

O projekte Zelená škola sa viac dozviete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín