Mesto čakajú škrty vo financiách a zvyšovanie miestnych daní

  • Spravodajstvo
  • 5. decembra 2012, 13:54
  • Autor:IP(m)

Piešťanských poslancov onedlho čaká schvaľovanie budúcoročnej podoby mestskej kasy. Zostavovanie rozpočtu Piešťan už dlhodobo ovplyvňuje ekonomická kríza. Škrty vo financiách sa i v roku 2013 dotknú nielen radnice, ale aj všetkých mestských organizácií. O ďalšom šetrení, ale tiež o navrhovaných investičných akciách v budúcom roku povedal pre Piešťanský týždeň primátor mesta Remo Cicutto.

„Už pri riešení rozpočtu na rok 2012 sme pristúpili k väčším reštrikčným opatreniam. Znižovali sme výdavky pre mestské organizácie i úrad. Došlo aj k organizačným zmenám a poklesu zamestnancov. Dlhodobo sa snažíme o efektívnejšie nakladanie s peniazmi a dotklo sa to tiež obstarávania energií. Všetky organizácie majú teraz nového dodávateľa, čo sa aj odzrkadlilo v ušetrených finančných prostriedkoch,“ uviedol R. Cicutto.
Primátor Piešťan spomenul, že mestské organizácie dostanú budúci rok o desať percent menej peňazí oproti roku 2012. Riaditelia týchto inštitúcií sa tak budú musieť popasovať s vyšším tlakom na efektívnejšie vynakladanie prostriedkov. Bude to aj z toho dôvodu, že mesto pravdepodobne dostane zo strany štátu obmedzené financie. Výška príjmov do mestského rozpočtu z podielových daní by mala byť na podobnej úrovni ako pre rok 2012.
Problematika chýbajúcej plavárne sa posunula o krok ďalej. Mesto získalo jedno z troch potrebných stavebných povolení. Ostatné povolenia by mali byť schválené v priebehu februára a marca budúceho roku. „Máme partnera, ktorý by s nami do tohto projektu pravdepodobne išiel. Na poslednom rokovaní verbálne prejavil záujem o spoluprácu. Ak tento záujem pretrvá, oficiálne stanovisko – partnerstvo by sme chceli oznámiť do konca tohto roku,“ povedal R. Cicutto.
Viac o tejto téme sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek