Poľský vodič kamióna nafúkal vyše tri promile

  • Spravodajstvo
  • 4. decembra 2012, 20:33
  • Autor:KRPZ (v)

TRNAVA – Na políciu v Trnave telefonovali v nedeľu dopoludnia viacerí motoristi, že po rýchlostnej ceste R1 v smere od Trnavy na Nitru sa pohybuje kamión, ktorý jazdí zo strany na stranu. Za volantom sedel vodič s 3,02 promile alkoholu. Hrozí mu väzenie na dva až päť rokov.

 Operačné stredisko ihneď vyslalo do úseku hliadku diaľničného oddelenia. Po príchode policajtov na miesto bol už kamión havarovaný mimo cesty. V katastrálnom území obce Vlčkovce vyšiel poľský ťahač aj s návesom mimo cestu,  kde zapadol. Vodič sa snažil vyjsť späť na rýchlostnú komunikáciu a pokračovať v jazde. V tom mu však už policajti zabránili. Hliadka diaľničného oddelenia skontrolovala vodičovi doklady potrebné na vedenie a premávku vozidla a podrobila vodiča dychovej skúške. O 09.50 h mu namerali 1,33mg (2,77 promile) a o pol hodinu neskôr „nafúkal“ ešte viac, 1,45mg, čo je až 3,02 promile alkoholu. Polícia 55 ročného poľského vodiča zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ v pondelok (3.12.) muža už obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Odňatím slobody na dva až päť rokov sa v zmysle zákona páchateľ potrestá, ak vykonáva v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil vplyvom návykovej a vykonáva činnosť, pri ktorej by mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku pri výkone zamestnania. V tomto prípade profesionálny poľský vodič viedol kamión o celkovej hmotnosti asi 21 t.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava