Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 3. decembra 2012, 14:07
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a v novembrovom nečase si vychutnal šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Nemocnicu bude riadiť žena, v správnej rade sedí Ego

V  piešťanskej nemocnici vymenili riaditeľa. Stalo sa tak po tom, čo doterajšieho šéfa nemocnice Róberta Mamrillu odvolala správna rada Nemocnice Alexandra Wintera (NAW) v Piešťanoch. Novou riaditeľkou je JUDr. Mária Domčeková. V pondelok bývalý riaditeľ oficiálne dostal odvolací dekrét. 

Mesto čakajú škrty vo financiách a zvyšovanie miestnych daní

Piešťanských poslancov onedlho čaká schvaľovanie budúcoročnej podoby mestskej kasy. Zostavovanie rozpočtu Piešťan už dlhodobo ovplyvňuje ekonomická kríza. Škrty vo financiách sa i v roku 2013 dotknú nielen radnice, ale aj všetkých mestských organizácií. O ďalšom šetrení, ale tiež o navrhovaných investičných akciách v budúcom roku povedal pre Piešťanský týždeň primátor mesta Remo Cicutto.

Pedagógovia majú zo štrajku zmiešané pocity

Ak sa odborári do stredy nedohodnú s vládou, budú pokračovať v štrajku. V Piešťanskom okrese do neho vstúpilo deväť základných a šesť stredných škôl. V zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja je deväť stredných škôl. Nezapojila sa len Stredná odborná škola (SOŠ) záhradnícka v Piešťanoch a dve SOŠ vo Vrbovom a Rakoviciach. 

Profylaktiká si možno znovu prevziať na mestskej polícii

Mestský úrad v Piešťanoch opätovne začal s výdajom jódových tabliet svojim obyvateľom. Stalo sa tak po sťažnostiach občanov, ktorí neboli spokojní s informovanosťou verejnosti o možnosti vybratia si profylaktík. Nové dávky si možno prevziať na pracovisku mestskej polície na Teplickej ulici v pracovných dňoch od 8.00 do 20.00 hodiny.

Lucia Piussi: Slová v mojich knihách necenzurujem

Slovenská speváčka, herečka a frontmanka kapely Živé kvety Lucia Piussi zavítala spoločne s  hudobníkom Petrom Bálikom do Piešťan. V kníhkupectve Centrum knihy odohrali v  piatok 30. novembra večer krátky komorný koncert. Prítomní poslucháči si mohli vypočuť aj ukážku z  novej poviedkovej knihy Lucie Piussi s názvom Život je krátky. 

Hokejisti ŠHK 37 prehrali náročný boj s HK Nitra, opäť po nájazdoch

V uplynulom týždni odohrali "havrani" až štyri zápasy. Prvý v utorok s Duklou Trenčín po mnohých nevyužitých šanciach prehrali 1:2. Druhé stretnutie odohrali vo štvrtok, s reprezentačnou „dvadsiatkou". Bol to jediný zápas, ktorý Piešťanci minulý týždeň vyhrali (viac na 24. strane). Hneď na ďalší deň cestovali hokejisti ŠHK 37 do Banskej Bystrice, odkiaľ odchádzali naprázdno po futbalovom výsledku 1:0. V nedeľu odohrali piešťanskí hráči jeden z najlepších zápasov extraligy. V Easton Arene čelili hokejistom z Nitry. Počas celého zápasu vládla na ľade aj na tribúnach napätá atmosféra. Tímy podávali skvelé výkony a neustále sa doťahovali. Po výsledku 3:3 v riadnom hracom čase a predĺžení rozhodli o víťazovi až nájazdy, na ktorých uspeli hostia z Nitry. Piešťanci si tak dohromady pripísali za štyri zápasy štyri body a v tabuľke sa nachádzajú na štvrtom mieste.

Piešťanské Čajky nestačili na Good Angels

Priebeh 14. kola extraligy basketbalistiek, v ktorom sa premiérovo na palubovke košickej Infiniti arény predstavili Piešťanské čajky mal jednoznačný priebeh v prospech domácich. Košičanky si vytvorili výrazný náskok už v prvej štvrtine (24:11), ďalšie časti boli už viac vyrovnané a menej nervózne zo strany hostiek, ale Čajkám sa dorovnať skóre nepodarilo, a tak odchádzali domov bez bodového zisku (68:47).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava