V Pastuchove sa ozývala streľba

  • Spravodajstvo
  • 30. novembra 2012, 10:51
  • Autor:KRPZ/red

HLOHOVEC – Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Hlohovci museli na zastavenie opitého vodiča použiť zbraň. V stredu 28. novembra o 22.30 h si policajná hliadka v obci Pastuchov všimla osobné auto Opel Vectra, ktoré vysokou rýchlosťou vyštartovalo spred miestneho baru. Hliadka sa rozhodla auto skontrolovať, vodič však na znamenie na zastavenie signálmi zo služobného auta nereagoval.

Hliadka preto začala auto prenasledovať. Vodič nezastavil ani po opakovaných výzvach polície a začal autom unikať. Bezohľadnou jazdou ohrozoval iných účastníkov cestnej premávky. Dvaja chodci idúci po krajnici museli uskočiť, aby ich nezrazil. Nasledovala ďalšia výzva na zastavenie prostredníctvom megafónu s upozornením, že ak nezastaví, bude použitá voči nemu služobná zbraň. Medzitým vodič Opla vyšiel von z obce, kde jazdou zo strany na stranu ohrozil vodičov viacerých oproti idúcich áut. Vodiča od arogantnej jazdy neodradilo ani päť varovných výstrelov do vzduchu. 
Autom potom zamieril na poľnú cestu za obcou, kde policajti po viacerých výzvach strieľali na zadnú časť auta. Následne sa auto vrátilo do obce Pastuchov, vodič vypol svetlá a kľučkoval v uliciach dediny. Arogantnú a bezohľadnú jazdu vodič ukončil tak, že autom zapadol na poli, po ktorom chcel ujsť. Následne sa ešte pokúsil o útek pešo, v tom mu však policajti zabránili. Za použitia ďalších donucovacích prostriedkov muža kladúceho aktívny odpor spacifikovali a predviedli na útvar.
Kontrolou policajti zistili, že unikajúcim vodičom je 46 ročný František z Pastuchova a na aute nemá od roku 2010 platnú technickú, ani emisnú kontrolu. Navyše dychovou skúškou mu policajti namerali  1,25 promile alkoholu. Poverený príslušník obvinil vodiča z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnil muža do cely policajného zaistenia, kde čaká na rozhodnutie súdu.  Za takýto skutok je možné uložiť trest odňatia slobody až na jeden rok. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek