SÚŤAŽ: Vyhrajte oheň v tele a žiaru v duši

  • Spravodajstvo
  • 30. novembra 2012, 12:43
  • Autor:red

Piešťanský týždeň vám prinesie hromadu vianočných darčekov!

Voľné zoskupenie ľudí Latino Piešťany sa stretáva už viac ako štyri roky. Jeho doménou je tanec, párová salsa, kubánske rytmy, bachata či tanec cha-cha.  „Salsa vládne svetom a my chceme, aby Piešťanci vládli salse,“ prezrádza s úsmevom zámer komunity zhruba tridsiatich ľudí Martina Šimonová, neoficiálna organizátorka kurzov a všetkých akcií Latina Piešťany.

Partia sa dokáže v uvoľnenej atmosfére zabaviť v tančiarňach, na kurzoch, party, workshopoch i dovolenkách. Salsu v kúpeľnom meste ako ľudovú zábavu nikto neriadi a neorganizuje. Žije si sama svojím voľným životom – niekto niečo vymyslí a ostatní sa pridajú. A tak to ide dookola. Výnimkou sú kurzy. Ak sa zúčastníte súťaže Piešťanského týždňa, oheň v tele môžete zacítiť i vy. Stačí vystrihnúť tri kupóny alebo poslať SMS-ku a jeden vyžrebovaný pár získa zdarma mesačný kurz salsy alebo voľný vstup na celodenný workshop v tej istej cene. (Podmienky súťaže uvádzame na tejto strane.) 

A čo salsa vlastne je? Salsa je omáčka. Čerstvá, voňavá, trochu pikantná, zmixovaná zo zeleniny, ktorú nám daruje leto. Typická pre mexickú, taliansku alebo španielsku kuchyňu, nájdeme ju však úplne na celom svete. Ochutnáš ju a nevieš skončiť. Salsa je aj omáčka tradičných afrických, kubánskych a iných latino-amerických rytmov, ktoré sa objavili v 50. rokoch minulého storočia v Amerike. Neodolateľný rytmus, molové ladenie, neuveriteľné výkony veľkých kapiel so špičkovými hudobníkmi. Raz ju vidíš a počuješ, a už nechceš skončiť. Najlepšia omáčka je salsa na parkete – čerstvá, voňavá, pikantná, zmixovaná a uvarená na strhujúcich rytmoch latinskej Ameriky. Pohyby, v ktorých majú ženy na starosti byť sexi, a muži majú okrem svojej mužnosti hrdo predstavovať svoju tanečníčku. Vyskúšaš ju a nemôžeš skončiť.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava