Pri stromčeku spievala Marcela Leiferová

  • Spravodajstvo
  • 30. novembra 2012, 20:17
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Rozsvietenie vianočného stromčeka na Winterovej ulici v Piešťanoch sa ani tento rok nezaobišlo bez hudby, tanca a spevu. Deťúrencom zažiarili oči, keď sa stromček rozsvietil desiatkami svetielok.

Tento rok túto milú povinnosť hneď v úvode piatkovej slávnosti zvládol za pár sekúnd primátor mesta Piešťany Remo Cicutto.
Potom sa priestor pred nádherne voňajúcim obrovským smrekom zaplnil tanečníčkami zo Základnej umeleckej školy, nechýbali ani hudobníci.
Po vystúpeniach detí si mikrofón vzala speváčka Marcela Leiferová a svoj koncert pod novembrovou oblohou, zatiahnutou mrakmi, akoby z nej malo každú chvíľu snežiť,  uviedla prvou vianočnou piesňou.
Vyspovedala aj deti, ktoré jej prezradili, čo by si želali pod stromček. Z publika privolala aj dve dámy, ktoré sa liečia v kúpeľoch, aby sa ich spýtala, aké boli ich najkrajšie Vianoce. Hláseteľka Ada Straková opísala kúzlo Vianoc v jej rodnej Kremnici a herečka  Marína Kráľovičová nedala dopustiť na Záhorie, kde ako dieťa balila kockový cukor do papierikov, z ktorých robila salonky.
O tejto peknej tradícii sa dočítate aj v Piešťanskom týždni.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava