Nemocnicu bude riadiť žena, v správnej rade je aj Ego

  • Spravodajstvo
  • 30. novembra 2012, 15:43
  • Autor:vd

V piešťanskej nemocnici vymenili riaditeľa. Stalo sa tak po tom, čo doterajšieho šéfa nemocnice Ing. Róberta Mamrillu odvolala správna rada Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch. Novou riaditeľkou je JUDr. Mária Domčeková. V týchto chvíľach exriaditeľ čerpá dovolenku, odvolanie mu zatiaľ správna rada nemocnice oficiálne nedoručila.

„Dôvodom odvolania Róberta Mamrillu z funkcie riaditeľa bola nedostatočná komunikácia so správnou radou. Riaditeľ totiž nepredložil v lehote do 30.novembra návrh rozpočtu na rok 2013 a vyjadril sa, že ani v zákone stanovenej lehote ho nepredloží,“ informovala predsedníčka správnej rady Drahoslava Kupcová.  „Správna rada má za to, že zo strany bývalého riaditeľa prišlo k porušeniu povinnosti vyplývajúcej zo zákona a zo štatútu nemocnice,“argumentovala D. Kupcová.

Novú riaditeľku vybrali bez výberového konania. „Stalo sa tak preto, že sa väčšina členov, čiže štyria zo šiestich zhodli na tom, že spĺňa požiadavky na post riaditeľa z hľadiska vzdelanostného, má skúseností z praxe, ako aj z dôvodu nevzbudzovať pocit neistoty medzi zamestnancami nemocnice, ktorý je vyvolaný častými zmenami vo vedení nemocnice,“ dodala šéfka správnej rady. 

JUDr. Mária Domčeková je absolventkou právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, po vykonaní koncipientskej praxe zložila advokátske skúšky a vykonávala samostatnú advokátsku prax, počas ktorej zastupovala aj nemocnice. Neskôr bola riaditeľkou organizácie zriadenej Nitrianskym samosprávnym krajom, zameranej na oddlžovanie nemocníc v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.

Viac sa o tejto záležitosti dočítate v utorkovom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf