Na lávku chcú peniaze z eurofondov

  • Spravodajstvo
  • 30. novembra 2012, 07:55
  • Autor:ip

PIEŠŤANY – Piešťanskí poslanci odobrili návrh, podľa ktorého radnica mohla odoslať žiadosť o finančný príspevok z Fondu malých projektov na projekt Partnermi bez hraníc. Počas novembrového stretnutia poslanecká dvadsaťpäťka rozhodla, že v prípade získania peňažných prostriedkov mesto vybuduje lávku cez potok Dubová v rámci zatraktívnenia takzvanej „zelenej cesty“.

Región Biele Karpaty v spolupráci s Trenčianskym a Trnavským samosprávnym krajom vyhlásil v septembri výzvu na podporu aktivít rozvoja drobnej cezhraničnej infraštruktúry cestovného ruchu. Vzhľadom na to, že jedným z aktívnych cezraničných partnerov Piešťan sú i české Luhačovice, radnica zareagovala na výzvu a vypracovala žiadosť o dotáciu.
Peniaze z dotácie mesto použije na vybudovanie lávky cez potok Dubová, čo v praxi by malo zabezpečiť bezpečný pohyb chodcov, cyklistov či bežcov v tejto časti mesta. Realizáciou projektu sa vyrieši prepojenie cyklistickej a pešej trasy v úseku Floreát s rekreačnou zónou Lodenica.

O tejto téme sa viac dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava