Vrah Číňana na trnavskom súde krvácal, zasahovali záchranári

  • Spravodajstvo
  • 27. novembra 2012, 15:38
  • Autor:sita(j)


Sudca Okresného súdu v Trnave nemohol dnes rozhodnúť o vzatí do väzby v prípade Zdenka Sz., ktorý v sobotu v Šali napadol čínsku rodinu a na smrť dobodal 21-ročného Číňana. Obvinený začal pred vstupom do pojednávacej miestnosti krvácať, privolaní záchranári ho priamo v budove súdu ošetrovali, napokon ho museli previezť do nemocnice. Obnovilo sa mu zranenie, ktoré mu v sobotu po naháňačke spôsobil otec zavraždeného. Lehota pre výsluch obvineného uplynie podľa hovorcu súdu Martina Kulíška vo štvrtok o 11:55.

Zdenka Sz. z Tešedíkova polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy, zločinu obmedzovania osobnej slobody, zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. V prípade uznania viny súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Pred sudcu ho priviezla eskorta z novozámockej nemocnice, tamojší ošetrujúci lekár sudcovi dopoludnia potvrdil, že je schopný absolvovať výsluch. Na chodbe súdu sa mu však obnovila rana na nohe. Dokonale stráženého obvineného záchranári po ošetrení napokon pripútali k nosidlám a naložili do sanitky. Nikto zo záchranárov sa k jeho zraneniu vyjadrovať nechcel.

Do domu na Rímskej ulici v Šali, kde býva čínska rodina, vošiel Zdenko Sz. a zviazal 47-ročného otca a jeho 21-ročného syna. Po tom, čo sa synovi podarilo vyslobodiť, ho páchateľ štyrikrát bodol. Keď to videla jeho matka, v šoku vyskočila z okna. S poranením nohy a v zlom psychickom stave skončila vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Mladý Číňan zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol. Otec prenasledoval útočníka so zbraňou v ruke a v uličke pri dome ho strelil do nohy. V súvislosti s tým začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Zdenko bol údajne bývalým zamestnancom Číňanov, pracoval v ich obchode s odevmi.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav