V Trnave náhradný program pre deti zo štrajkujúcich škól nebol

  • Spravodajstvo
  • 27. novembra 2012, 10:11
  • Autor:sita(j)

Trnava nezabezpečila pre deti zo štrajkujúcich škôl žiaden náhradný program, postarať sa o ne museli rodičia. V meste štrajkovalo z deviatich základných škôl osem, učilo sa len v mestskej časti Modranka.

Štrajkovali aj zamestnanci Centra voľného času Kalokagatia, tí sú odhodlaní zostať doma celý týždeň.

"V Trnave by sme sa museli postarať o 4 500 detí, čo si vyžaduje aj adekvátny počet pedagogických zamestnancov. Tých nemáme, pretože nám takmer všetky školy štrajkujú,“ vysvetlila vedúca odboru školstva Mestského úradu v Trnave Ružena Maková. Aj keby štrajk trval dlhšie, o deti sa radnica postarať nedokáže.

V Piešťanoch samospráva ponúkla program pre žiakov prvého stupňa v Centre voľného času Ahoj a v školskom klube jednej zo škôl. Podobnú ponuku pripravila aj Skalica.

Krajská šéfka školských odborárov Gabriela Galbová predpokladá, že v Trnavskom kraji sa do štrajku zapojilo 79 percent základných škôl. V okresných mestách kraja štrajkovali prakticky všetky základné školy, okrem trnavskej Modranky boli výnimkou len dve školy v Skalici.

Z 52 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja sa podľa jeho hovorcu Patrika Velšica do štrajku zapojilo 42, čo je približne 81%. Zamestnanci troch školských hospodárstiev, jazykovej školy a dvoch škôl v prírode sa do štrajku nezapojili. Spomedzi zamestnancov sa do štrajku zapojilo 70 percent pedagogických zamestnancov a 36 percent nepedagogických zamestnancov. K štrajku sa pripojilo aj cirkevné Gymnázium Angely Merici v Trnave, ktorého zriaďovateľom je Rímska únia Rádu sv. Uršule.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek