Omylom vysekali časť paviniča zahaľujúceho kontajnery

  • Spravodajstvo
  • 26. novembra 2012, 09:12
  • Autor:(jk), Foto: J. Heler

PIEŠŤANY – Iba pred dvomi týždňami sme publikovali článok pod názvom Keď vynášanie smetí môže byť aj radosť. Uverejnili sme aj fotografiu kontajnerov, ktoré vkusne ukrývajú listy divokého hrozna. Dnes už je to pravda len sčasti.

Na piešťanskom sídlisku A. Trajana sa pred vchodmi 7, 25 a 33 nachádzajú tri stanovištia pre smetné nádoby. Jedným z obyvateľov lokality, ktorým záleží na svojom okolí, je Jaroslav Heler. Do redakcie nám zaslal fotografie, ktoré urobil v nedeľu 11. novembra. Zachycujú nielen značný neporiadok v okolí kontajnerov, ale dokonca „vizitky“ aj s adresami jeho pôvodcov, ktorí si nedali ani námahu ich odstrániť. „V takomto prípade sa dajú pri záujme kompetentných zistiť za pätnásť sekúnd,“ rozhorčene nám povedal J. Heler. Fotodokumentáciu umiestnil aj na facebook a dva dni nato na sídlisko dorazila dočisťovacia čata spoločnosti Marius Pedersen.

„Neviem, či to bola náhoda,“ poznamenal autor fotografií. Hneď po ukončení práce zamestnancov firmy išiel spokojne nafotiť ďalšie zábery, vraj „aby sa stále len nekritizovalo“.

Pracovníci nevyčistili len okolie stanovíšť, ale všimli si tiež lístie medzi rastlinami pri kontajneroch, o ktorých sme písali pred dvomi týždňami. „Vyzametali ho lopatou a hodili ich na trávu vedľa smetiakov, nech ich vietor nafúka späť. Ale to by ešte nič nebolo – oni ‘vyzametali‘ s lístím aj niektoré stonky rastlín!“ popísal situáciu J. Heler, ktorý si zároveň kladie otázku: „Má vôbec význam sa starať o zeleň a potom niekto príde a v okamihu vám vyseká celoročnú prácu?“
Tento materiál prinášame aj v tlačenej podobe v Piešťanskom týždni číslo 47.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav