Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 26. novembra 2012, 15:51
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a v novembrovom nečase si vychutnal šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Školy v štrajku, niektoré aj vo viacdňovom
Zo 14 základných škôl piešťanského okresu, ktoré sú organizované v odboroch, vstúpilo do štrajku deväť. V samotnom meste zostali zavreté brány všetkých piatich základných škôl. Protest sa nevyhol ani napríklad Gymnáziu Pierra de Coubertina v Piešťanoch či Gymnáziu J.B. Magina vo Vrbovom. Na základnej škole (ZŠ) F.E. Scherera sa tento týždeň v pondelok nevyučovalo a takisto tu nebola v prevádzke ani materská škola. Do jednodňového štrajku vstúpilo 23 zamestnancov. Poslednej protestnej akcie, ktorá sa konala 17. septembra, sa riaditeľka školy Gizela Talačová nezúčastnila. Tentoraz sa prihlásila, no neskôr svoj súhlas stiahla. „Ceny idú hore, znižujú nám financie a obce peňazí nazvyš nemajú. Dvadsať rokov sme držali takpovediac hubu a krok. My ženy sme asi menej agresívne,“ povedala nám G. Talačová.
Prevrátený kamión blokoval v stredu diaľnicu
Najväčšou niekoľkohodinovou záťažou trpeli cesty okolo Piešťan v stredu 21. novembra. Okolo desiatej hodiny dopoludnia sa na diaľnici D1 z Hlohovca na Piešťany prevrátil kamión, pričom blokoval oba jazdné pruhy. V dôsledku tejto dopravnej nehody bola diaľnica uzatvorená, takže autá museli zvoliť rôzne obchádzky.
Na Winterovu ulicu sa vráti betlehem

Sviatočnú atmosféru v Piešťanoch tradične vykúzlia nielen dva stromy, svetelná výzdoba v uliciach, ľadová plocha, ale k stromčeku na Winterovej ulici po niekoľkých rokov absencie opäť pribudne betlehem. 
Simulácia jadrovej havárie preťažila informačný systém

Cvičenie Havran 2012, pri ktorom sa simuloval výbuch v jadrovej elektrárni Jaslovské Bohunice ukázalo, že bude treba riešiť informačný systém. Prišlo k jeho preťaženiu a jednotlivé zúčastnené zložky tým pádom nemali dostatok času na spracovanie veľkého množstva informácií.
Piešťanský týždeň plný vianočných darčekov pre vás!

Vianočné sviatky chce Piešťanský týždeň stráviť aspoň pomyselne v prítomnosti svojich čitateľov. Pripravili sme pre vás viacero prekvapení, V tomto čísle pokračujeme v súťažiach, v ktorých môžete získať atraktívne ceny. Zatiaľ nebudeme prezrádzať viac, ale prekvapení bude dosť. A najviac v vianočnom dvojčísle, ktoré pre vás intenzívne pripravujeme už v týchto týždňoch. Vyhrajte exkluzívne vianočné stromčeky, darčekové koše s medovinou oceňovanou na svetových súťažiach, či kurz kubánskeho tanca salsa!
Jan Nedvěd: Je zlé byť bohatý a úplne sprostý
Legendy českého folku – Jan a František Nedvědovci vystúpili v stredu 21. novembra pred vypredaným Domom umenia v Piešťanoch. So svojou kapelou zahrali a zaspievali najstaršie hity ešte spred štyridsiatich rokov, keď obaja pôsobili v skupine Brontosauři, ale zmapovali aj obdobie, keď každý z nich vystupoval sám. Na záver opäť sedeli na javisku obaja a hrali i spievali pesničky z najnovšieho albumu. 
Hokejisti ŠHK 37 prelomili nájazdovú smolu, v Poprade vyhrali 2:1
"Havrani" odohrali počas minulého týždňa ďalšie tri kolá slovenskej hokejovej extraligy, z ktorých si na konto pripísali dohromady päť bodov a posunuli sa tak v tabuľke na tretie miesto pred Košice. V utorok Piešťany hostili lídra tabuľky Hkm Zvolen, ktorý si s hokejistami ŠHK 37 poradil 3:0. O tri dni cestovali hráči z kúpeľneho mesta pod Tatry. V dueli proti HK Poprad sa zaskvel gólman Tomek, ktorý Piešťancov veľakrát podržal. Remízový zápas (1:1) rozhodol až v nájazdoch gólom hosťujúci S. Saliji, a tak Piešťany napokon vyhrali 2:1. V 22. kole si zahrali hráči ŠHK 37 Piešťany na žilinskom ľade, odkial si po výhre 5:2 odniesli tri body.
Čajky tesne prehrali ťažký boj s ŠBK Šamorín

Pieštanské Čajky sa v trinástom kole ženskej basketbalovej extraligy postavili hráčkam ŠBK Šamorín. Piešťanky celý zápas bojovali a doťahovali súperky, vytvorili si aj deväťbodový náskok, ale ten dokázali hostky otočiť a napokon vyhrali 69:62. Najviac bodov strelila za Čajky američanka Dymond Simon (15).
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel