Podali obžalobu na sedem ľudí v kauze upravovania kradnutých áut

  • Spravodajstvo
  • 22. novembra 2012, 13:22
  • Autor:sita

BRATISLAVA – Prokurátor odboru osobitného určenia generálnej prokuratúry podal obžalobu na sedem obvinených v súvislosti s prípadom pozmeňovania údajov na kradnutých autách, aby zakryli ich pôvod pri prihlasovaní vozidiel.

Traja z nich sa podľa prokuratúry dopustili falšovania a pozmeňovania identifikačných údajov áut a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Celkovo im pripisujú deväť skutkov z roku 2006 a potom od roku 2009 do roku 2010. „Šesť z týchto siedmich je stíhaných aj pre násilnú trestnú činnosť, ktorá bezprostredne súvisí s majetkovou trestnou činnosťou,“ uviedol riaditeľ odboru osobitného určenia Peter Šufliarsky. Ide o prípad z roku 2010. Medzi obvinenými, na ktorých podali obžalobu, je Martin R, Michal V., Branislav S., Marián S., Rastislav T., Marek F. a Jozefa H.
Obvinení Martin R., Michal V., Branislav S. údajne zmenili údaje na deviatich autách lepších značiek, ktorých hodnota bola vyše 440-tisíc eur. „Obvinení takto konali po dlhší čas, mali pri tom presne rozdelené úlohy a ich činnosť sa vyznačovala vyššou mierou plánovitosti, koordinovanosti, prepojenia na niektoré štátne orgány,“ povedal prokurátor osobitného určenia Radoslav Mandalík.
Martin R., Michal V., Marián S., Rastislav T., Marek F. a Jozef H. podľa prokuratúry 7. júla 2010 vylákali a napadli Alfréda E., aby ho zastrašili. Zo zranení sa liečil 20 dní, zobrali mu 10-tisíc eur.
Zo siedmich obvinených ľudí sú štyria väzobne stíhaní, dvaja v tejto veci, ďalší dvaja v inom prípade.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava