Zdevastovanú Pracháreň v centre Trnavy nikto nechce

  • Spravodajstvo
  • 21. novembra 2012, 12:46
  • Autor:sita(m)

O ďalšom osude národnej kultúrnej pamiatky v blízkosti radnice budú kompetentní rokovať až v budúcom roku. Takmer 600-tisíc eur plánovala získať trnavská radnica za predaj budovy v centre mesta, ktorá je pre svoju minulosť známa ako Pracháreň. Do verejnej obchodnej súťaže sa však v určenom termíne s ponukou neprihlásil nikto.

Národná kultúrna pamiatka približne z roku 1500 pôvodne slúžila na skladovanie pušného prachu a materiálu na delové gule. V dvadsiatom storočí v nej bolo stravovacie zariadenie, tento účel zostal zachovaný aj po rozsiahlej rekonštrukcii pred pätnástimi rokmi. Budova v susedstve radnice je už štyri roky nevyužívaná a po odchode posledného nájomníka zdevastovaná. Vedenie mesta o ďalšom osude budovy zatiaľ nerozhodlo.

Členovia majetkovej komisie mesta podľa Tibenskej hovorili o možnosti znížiť ponukovú cenu, o možnosti opraviť rozsiahlu budovu z mestských peňazí, ale aj o prípadnom spoločnom projekte s podnikateľským subjektom. Žiadne rozhodnutie však nepadlo, komisia sa k problematike vráti začiatkom budúceho roku, pretože teraz má prednosť riešenie rozpočtu mesta na budúci rok..

Trnave sa už v tomto roku podarilo predať dvojicu historických budov v centre mesta, ktoré mali podľa znaleckého posudku hodnotu 683-tisíc eur. Zakladateľ a spolumajiteľ svetoznámej spoločnosti Eset Miroslav Trnka za ne ponúkol a zaplatil 1,2 milióna eur. Samospráva ponúkala v uplynulých rokoch na predaj aj niekoľko ďalších historických budov v centre, záujem o ne však nebol. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián