Policajti si posvietili aj na piešťanských autobusárov

  • Spravodajstvo
  • 21. novembra 2012, 11:55
  • Autor:krpz(m)

Policajti trnavského krajského dopravného inšpektorátu vykonali dnes (21. novembra) od skorých ranných hodín dopravno bezpečnostnú akciu. V mestách Trnava, Hlohovec Piešťany, Sereď a Galanta sa zamerali na dodržiavanie predpisov najmä vodičmi autobusov.

Od piatej hodiny boli už policajti na stanoviskách v blízkosti výjazdov autobusov a všetkých skontrolovaných vodičov podrobili aj dychovej skúške na alkohol. Celkom policajti skontrolovali  85 profesionálnych vodičov, pričom dychové skúšky na alkohol boli u všetkých negatívne.
Dopravní policajti odhalili počas akcie dvanásť priestupkov. V piatich prípadoch sa vodiči nevedeli preukázať dokladmi potrebnými k vedeniu vozidla, v piatich prípadoch nespĺňali autobusy predpísaný technický stav a v jednom prípade jazdil vodič bez ustanoveného osvetlenia. Neosvetlený jazdil aj jeden cyklista. Dopravno bezpečnostnú akciu polícia ukončila o 09.00 h, pričom v podobných akciách budeme pokračovať aj naďalej s cieľom pozitívne ovplyvniť vývoj v dopravnej nehodovosti.
Od začiatku tohto roka zaevidovala polícia v Trnavskom kraji 1158 dopravných nehôd. Ich počet síce oproti vlaňajšku klesol o 50, avšak počet usmrtených osôb sa nezmenil a vyšplhal sa na 43. Ťažko sa zranilo 122 osôb (rovnako ako vlani) a ľahko 566. Čo je však horšie, stúpa počet dopravných nehôd spôsobených vodičmi pod vplyvom alkoholu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav