Víkendovka v Prašníku

  • Spravodajstvo
  • 19. novembra 2012, 23:45
  • Autor:P. Kollárová

Mládež z mládežníckych organizácii Trnavského kraja strávila posledný októbrový víkend trochu netradične. Spolu – v rekreačnom zariadení v Prašníku. Práve tam sa totiž pod záštitou ZPDM konala víkendovka určená pre zástupcov mládežníckych organizácii či neformálnych skupín, ktorí sa venujú práci s deťmi a mládežou. Hlavným cieľom celého podujatia bolo navzájom sa oboznámiť s činnosťou jednotlivých organizácií a vymeniť si skúsenosti a nápady.

Zaujímavou bola najmä účasť zahraničných hostí. Okrem starých známych členov sa totiž podujatia zúčastnili aj zástupkyne mládežníckej organizácie zo Srbska, ktoré predstavili aktivity mládeže v srbskej Kovačici. Víkendovka však nebola len o „práci“. Bola zároveň aj poďakovaním za celoročnú aktivitu a nezištnosť v práci s deťmi a mládežou. A o zábavu taktiež nebola núdza. Pre účastníkov bol pripravený pestrý program a množstvo zaujímavých aktivít a hier. A hoci počasie programu do karát zrovna nehralo, na dobrej nálade to nikomu neubralo. Niektorí sa aj v daždi odhodlali absolvovať exteriérové aktivity ako streľbu zo vzduchovky, iní sa zasa vo vnútri venovali veselým a poučným spoločenským hrám o zvieratkách alebo o Slovensku. Sobotňajší večer sa niesol v znamení gala. Prišiel totiž kúzelník a všetkých prítomných doslova okúzlil svojim umením a šarmom. Ani spoločné 5 proti 5 nezaostávalo v zábave, a v jej znamení sa pokračovalo až do neskorých nočných hodín. Organizátori podujatia si skutočne dali záležať na detailoch a vybavili aj to, že sa všetci účastníci zobudili do zasneženého nedeľného rána a rozcvičili sa pri malej guľovačke. Potom zostávala už len milá, no dôležitá povinnosť – prezentácia pripravovaných projektov RMTK a diskusia so spätnou väzbou. Celý víkend ZPDM bol plný dobrej nálady, zábavy a dobrých nápadov, a len potvrdil krédo RMTK – rozumieť, motivovať, tvoriť, konať. Každého zo zúčastnených totiž určite nabudil a motivoval do ďalších aktivít. Všetkým jeho organizátorom aj účastníkom preto patrí veľké ĎAKUJEMe.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila